Košická polícia hľadá nezvestného mladíka a mužov, ktorí sa vyhýbajú väzeniu

2066x
23. Február 2022
Polícia opäť prosí verejnosť o pomoc
Ilustračná foto: pexels.com
 
Košická krajská polícia opäť prosí verejnosť o pomoc. Pátra nielen po nezvestnom mladíkovi, ale ja po hľadaných osobách, ktoré sa vyhýbajú väzeniu.
 
Ako informovala v utorok (22. 2.) hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Jana Mésarová, polícia pátra po nezvestnom 16-ročnom Branislavovi Gáborovi, ktorý pochádza z Kežmarku, ale tohto času je chovancom Reedukačného centra Horný Bankov v Košiciach.
 
 Branislav Gábor je 156 centimetrov vysoký, strednej postavy a má hnedé oči a krátke čierne vlasy. Foto: KR PZ KE
 
„Nezvestný sa mal dňa 4. januára do 18.00 hod. vrátiť z prázdnin späť do reedukačného centra, kde je v súčasnosti umiestnený na základe rozhodnutia Okresného súdu Kežmarok do ústavnej starostlivosti. Späť sa však nevrátil a v súčasnosti sa zdržiava na neznámom mieste,“ povedala hovorkyňa.
 
 Milan Bado je 175 centimetrov vysoký, štíhlej postavy. Má čierne vlasy a hnedé oči. Foto: KR PZ KE
 
Skrývajú sa pred väzením
 
Druhou hľadanou osobou je 29-ročný Milan Bado, trvale bytom Košice-Krásna, na ktorého vydal Okresný súd Košice II európsky zatýkací rozkaz a príkaz na dodanie do výkonu trestu pre prečin krádeže.
 
„Hľadaný muž si nepreberá súdne zásielky, úmyselne sa skrýva, nakoľko vie, že sa voči nemu vedie trestné konanie a v súčasnosti sa zdržiava na neznámom mieste,“ povedala Mésarová.
 
 Martin Poliačik. Foto KR PZ KE
 
Polícia do tretice pátra aj po 35-ročnom Martinovi Poliačikovi z Košice-Sever, na ktorého vydal Okresný súd Košice I príkaz na zatknutie pre prečin ublíženie na zdraví a zločin obmedzovanie osobnej slobody.
 
Hľadaný muž si nepreberá súdne zásielky, úmyselne sa skrýva, nakoľko vie, že sa voči nemu vedie trestné konanie a v súčasnosti sa zdržiava na neznámom mieste.
 
„Akékoľvek informácie o nezvestnej osobe a hľadaných osobách môžu občania oznámiť na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru, na bezplatnom telefónnom čísle 158 alebo prostredníctvom oficiálnej stránky na Facebooku Polícia Slovenskej republiky alebo Polícia SR - Košický kraj formou súkromnej správy,“ dodala hovorkyňa.
(13:45, red) 
 
Diskusia
Pridať komentár