Vyrazte za dobrodružstvom! Zažiť noc v korunách stromov sa neďaleko Košíc stalo realitou

1484x
24. Február 2022
Domček je postavený zo smrekového dreva vo výške približne päť metrov nad zemou
Domček ako z rozprávky nájdu návštevníci len 36 kilometrov od Košíc. Foto: Lesodom
 
Ak ste v detstve túžili po domčeku na strome a zatiaľ ste si tento svoj sen nesplnili teraz máte jedinečnú príležitosť. Jeden z takýchto domčekov, ktorý je ukrytý v nádhernej prírode a postavený v korunách stromov nájdete aj blízko Košíc.
 
Ako pre ahoj.tv prezradil Matúš Nálepka, inšpiráciou pre stavbu čerpali z vlastnej skúsenosti, keď navštívili podobný domček na západnom Slovensku. Preto sa rozhodli ponúknuť relax a nezabudnuteľný zážitok aj ľudom na východe.
 
Lesodom návštevníci nájdu v obci Vyšný Medzev v časti Lucia Baňa, ktorá sa nachádza 36 kilometrov od Košíc. Domček je obklopený Volovskými vrchmi, ktoré ponúkajú ľuďom nielen množstvo možností na turistiku, ale aj prechádzky.
 
„Pri výbere miesta na stavbu domčeka bolo jednou z myšlienok zviditeľniť práve túto lokalitu. Lucia Baňa ponúka veľmi pestrú banícku históriu, banícku architektúru či letné prírodné kúpalisko. Je tam tiež jedna z najstarších kolkárni na Slovensku, v ktorej sú kolky skladané ručne,“ povedal.
 
 
Päť metrov nad zemou
 
Zrub ako z rozprávky vznikol minulý rok a samotný stavebný proces trval dva roky. Domček je postavený zo smrekového dreva vo výške približne päť metrov nad zemou a upevnený je o tri zdravé a dospelé duby.
 
Vnútorná plocha domčeku predstavuje 12 štvorcových metrov a z hľadiska komfortu je preto maximálna kapacita obmedzená na dve dospelé osoby, alebo dve dospelé osoby s dvoma deťmi.
 
 Pri zariaďovaní išli cestou minimalizmu. Foto: Lesodom
 
Vybavenie domčeka
 
Stromodom disponuje presklenými časťami, ktoré poskytnú nádherné výhľady. Vo vnútri sa v podkrovnej časti nachádza manželská posteľ. V prízemnej časti je rozťahovací gauč, čítacie kreslo, nábytok a hygienický kútik s umývadlom.
 
Keďže domček nedisponuje elektrinou ani prívodmi vody. Osvetlenie zabezpečuje LED svetlami a v hygienickom kútiku sa nachádza zásobník vody.
 
„Návštevníci si v ňom nájdu všetko potrebné na to, aby v ňom mohli stráviť príjemný pobyt v objatí prírody. Domček disponuje od základnej prvej pomoci, cez spoločenské hry, hygienický kútik až po kompostovateľné príbory a taniere. Tiež je tam plynový varič na vodu. Toaleta je zaobstaraná prostredníctvom suchého záchodu, ktorý je po každej návšteve vyčistený, vyvoňaný a pripravený pre nových návštevníkov. Rovnako to je aj s odpadom z hygienického kútika. Pred každou návštevou máte jednoducho všetko nové, od toalety až po uteráky, posteľné prádlo a podobne,“ vysvetlil Nálepka.
 
Podľa jeho slov koncept domčeka bol vytvorený tak, aby si na svoje prišiel každý. Od zamilovaných párov, rodín s deťmi či staršie ročníky. Tiež ulahodí ľuďom, ktorí túžia po netradičnom oddychu v korunách stromov či fajnovejším návštevníkom.
 
Nálepka zároveň dodal, že so stavbou takýchto domčekov v okolí Košíc plánujú pokračovať a rozhodne sa budú mať milovníci takéhoto zážitkového ubytovania na čo tešiť.
(11:15, HJ)
Diskusia
Pridať komentár