Partizáni s novým kádrom štartujú jarnú časť druhej ligy

2767x
25. Február 2022
Bardejov s cieľom záchrany
Bardejovčanov čaká ťažká jar 
 
Po viac – menej neúspešnej jeseni 2021/22 nastal v kabíne Partizána Bardejov prievan sily uragánu. Bardejov postupne opustil rad hráčov, ktorí na jeseň nenapĺňali očakávania do nich vkladané.
 
Šťastie v iných kluboch si začali hľadať Rastislav Kružliak, Sanjin Lelič, Tomáš Filipiak, Stefan Veličkovič, Diego Pacheco, Roman Zemko, Jakub Krela, Lopez Da Silva Junior, Abdullahi Salisu, Ikenna Anthony Ikedi a Miroslav Petko.
 
Romulo Silva Santos sa rozhodol ostať v Trebišove, kde bol na hosťovaní. Tréner Šarmír opäť stál pred neľahkou úlohou poskladať konkurencieschopný káder, tak si to opačným smerom namierili Adam Brenkus, Mihailo Cmiljanovič, Nikola Ristovski, Sebastián Jurčišin, Michal Dopater, Dominik Lukáč, Richard Nemergut, Juraj Kuc, Bankole Adekuoroye a Mateo Panadič.
 
Mnohí z týchto hráčom sú veľkým otáznikom a uvidíme, ako sa dokážu chytiť ponúkanej šance.
 
Lídrom by mal byť Brenkus
 
Ten má na účte úctyhodných 49 zápasov v najvyššej súťaži v drese Ružomberka a dúfajme, že sa mu po zranení podarí nadviazať na predchádzajúce výkony.
 
Známou tvárou je aj Nemergut. Kvalitný stopér a bardejovský odchovanec. Od toho sa očakáva, že spolu s Horváthom vytvoria kvalitnú stopérsku dvojicu. Ďalší z odchovancov Partizána Lukáč má nahraté a aj kondične by na tom mal byť dobre. Naviac ide o hráča mimoriadne disciplinovaného obetavého a bardejovského srdciara. Uvidíme, ako zvládne prechod z tretej maďarskej a piatej nemeckej ligy do druhej najvyššej súťaže na Slovensku.
 
 
Nahraté má aj Ristovski (80 zápasov v srbskej prvej a druhej lige). Cmiljanovič má na konte 50 zápasov v českej najvyššej súťaži. Na jeseň 2021/22 však toho veľa nenahral. Panadič prišiel zo slovinského druholigového Rudaru Valenje. V sezóne 2020/21 nastúpil v sedemnástich ligových a jednom pohárovom zápase. Dal jeden gól.
 
Do mužstva sa po hosťovaní v štvrtoligovej Bardejovskej Novej Vsi vracia aj ďalší odchovanec Marko Lukáč. Tomu sa v bardejovskom B-mužstve strelecky darilo a tak ostáva len dúfať, že mu Šarmír dá šancu preukázať svoje kvality.
 
Ostatní novopríchodzí strávili prevažnú časť jesennej časti na lavičkách, respektíve mimo zostavy. Je len na nich, či sa v Bardejove dokážu presadiť.
 
K zmenám došlo aj v realizačnom tíme a vo vedení klubu
 
Zloženie realizačného tímu: Marián Šarmír – tréner, Matej Čobík Ferčík – asistent, Juraj Čobej – tréner brankárov, Patrik Vereb – kondičný tréner, Štefan Tarcala – vedúci mužstva, Pavol Kendra a Lucia Kravčiková – maséri a fyzioterapeuti, Patrik Mihaľ a Ivan Krukhovskyi – lekári.
 
 
Novými členmi vedenia sú športový riaditeľ Daniel Mikloš a medzinárodný manažér Gazmend Xhaferi.
 
Štyridsaťpäťročný Daniel Mikloš prevzal funkciu športového riaditeľa. Je ženatý, má dve deti. Žije v Košiciach. Podniká v oblasti gastronómie. Futbal hrával v amatérskych súťažiach. Dlhé roky pôsobil ako prezident a majiteľ klubu v Haniske. S týmto mužstvom pôsobil aj v druhej najvyššej súťaži. Aktuálnou úlohou športového riaditeľa je, podľa neho, záchrana Partizána v druhej lige, stabilizácia a profesionalizácia klubu.
 
Novým medzinárodným manažérom je Gazmend Xhaferi. Štyridsaťročný právnik pochádza z Chorvátska. Na Slovensku žije už 12 rokov. Je ženatý, má tri deti. Podniká v oblasti gastronómie a turizmu. Býva v Košiciach. Futbal hrával v amatérskych súťažiach v Chorvátsku a Macedónsku. Väčšie športové úspechy dosiahol ako profesionálny zápasník. Istý čas pôsobil ako hráčsky agent. Funkcionárčil v mužstve tretej chorvátskej ligy. Rozpráva po slovensky, nemecky, taliansky, rusky, anglicky, chorvátsky, macedónsky a albánsky. Jeho úlohou je napomôcť pri angažovaní zahraničných hráčov a urobiť premostenie medzi slovenskými a zahraničnými hráčmi.
(17:26, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár