Prešovskí volejbalisti zdolali Myjavčanov, postúpili priamo do semifinále play-off

605x
28. Február 2022
Priamo do semifinále postúpili tímy VK MIRAD UNIPO Prešov a Rieker UJS Komárno
Radosť volejbalistov z Prešova. Foto: Veronika Mihaliková
 
V sobotu vyvrcholila základná časť Niké Extraligy mužov dvomi zápasmi. V šlágri kola si prvé miesto v tabuľke vybojovali volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov, ktorí na domácej palubovke zdolali Myjavčanov v štyroch setoch 3:1 (15, -22, 21, 20).
 
Informoval o tom v tlačovej správe generálny manažér klubu VK MIRAD UNIPO Prešov, Marián Palenčar s tým, že oba celky hlásili vo svojich kádroch pozitívne prípady na COVID-19, ktoré sa stretnutia nezúčastnili.
 
 
Vyrovnaný súboj
 
V prvom sete mali jednoznačne navrch domáci a súperovi z kopaníc dovolili uhrať len 15 bodov. Ďalšie dejstvá boli vývojom pomerne vyrovnané. Druhý získali hostia pre seba až v koncovke. Závery tretieho a štvrtého setu si Šarišania koncentrovaným výkonom postrážili.
 
V dueli exceloval Michal Ščerba, ktorý zaznamenal 25 bodov. Prešovský smečiar sa stal najužitočnejším hráčom zápasu a pred prvým podarím si prevzal ocenenie Slovenskej volejbalovej federácie pre Hráča mesiaca Január 2022.
 
Priamo do semifinále postúpili tímy VK MIRAD UNIPO Prešov a Rieker UJS Komárno. Vo štvrťfinálových súbojoch sa proti sebe na 2 víťazné zápasy postavia Myjava s Prievidzou a Svidník vyzve Bratislavu. Víťaz druhej dvojice sa stane súperom prešovských volejbalistov.
 
Zaujímavosťou duelu bol bratský súboj dvojičiek Rzamynových. Rodáci z Popradu si svoje klubové povinnosti plnia v rôznych častiach republiky. Na Myjave pôsobí smečiar Šimon Rzyman a v Prešove univerzál Vincent Rzyman.
 
 Prešov zdolal Myjavčanov v štyroch setoch 3:1. Foto: Veronika Mihaliková
 
Hlasy trénerov
 
Erik Digaňa, tréner VK MIRAD UNIPO Prešov: „My sme išli do zápasu s tým, že sme nevedeli a čakali sme na vývoj vo Svidníku. Ja som úprimne od zápasu nič nečakal, lebo sme sa niektorí po karanténe vlastne len včera, resp. dnes stretli. Som rád, že chlapci zabojovali a doslova si to vydreli. Toto sa mi páči.“
 
Martin Pipa, tréner TJ Spartak Myjava: „Dnes sme boli ubránení. Máme problém na útok na jedny ruky, z toho sme dostávali veľa zbytočných „dosiek“. Ja som dnes dával príležitosť aj ostatným hráčom, tí ktorí sú menej vyťažení. Máme aj odstaveného kovidového hráča, takže bohužiaľ. Som rád, že som mohol dať šancu ostatným, aj keď ma mrzia niektoré elementárne chyby. Tie strašne bolia. Potýkame sa s tým dlhodobejšie, ale bohužiaľ, taký je šport.“
 
Samuel Goč, nahrávač VK MIRAD UNIPO Prešov: „Celkovo keď to mám zhodnotiť, tak sme boli dobrý na sideoute. Mali sme 18 blokov, čo som si pozrel. Boli sme lepší vo všetkých herných činnostiach. Ten druhý set, ktorí nám ušiel, asi sme sa viackrát vyhodili do outu a oni hrali pekne prvým sledom, tam sme si to nevedeli postrážiť, ale inak asi fajn.“
(11:05, VK MIRAD UNIPO Prešov)
Diskusia
Pridať komentár