Dominik Krok ukončil pôsobenie v Tatrane Prešov

4772x
01. Marec 2022
Dôvodom je jeho zdravotný stav
 
Hádzanársky reprezentant Slovenska Dominik Krok ukončil pôsobenie v hádzanárskom tíme Tatran Prešov. Dôvodom je jeho zdravotný stav, ktorý mu dlhodobo nedovolil návrat na palubovky.
 
Zranené rameno napriek viacerých operáciách a dlhodobým rehabilitáciám nie je v stave, aby mohol 31-ročný hádzanár (nar. 22. januára 1991), ktorý v drese slovenského majstra strávil po príchode z rodného Bardejova celú svoju kariéru, byť plnohodnotným členom tímu.
 
„S pánom Chmeliarom som sa dohodol, že to moje dva a pol ročné trápenie ukončíme, čo znamená, že nateraz v Tatrane končím a uvidíme, čo bude v lete. Ak sa uzdravím, tak sa vrátim a ak nie, tak bohužiaľ moje pôsobenie v Tatrane sa nadobro skončí. V Tatrane teda momentálne dnešným dňom končím,“ uviedol v rozhovore pre klubovú stránku Dominik Krok.
 
Veľký obdiv
 
„V prvom rade patrí Dominikovi, ktorý zvádzal ostatné dve sezóny veľmi náročný boj sám so sebou, predovšetkým ten psychický, náš obdiv. Opakované operácie preňho ako strelca, veľmi náročná situácia, keď ruka a rameno nepočúvajú tak akoby si predstavoval, takže veľký obdiv pre Dominika za to odhodlanie ísť a bojovať s tým.
 
Žiaľ stále nie je v stave, v ktorom by opäť naplno vedel ponúknuť to, čo môže. Dá preto šancu ďalšej operácii,“ vysvetlil generálny manažér Tatrana Prešov Miroslav Benický.
 
Zároveň dodal, že dvere Dominikovi ostávajú v klube otvorené. „Všetci veríme, že operácia bude úspešná a pokiaľ tomu tak bude, nič nebráni pokračovaniu Dominika v Tatrane Prešov. V danom momente, aj z toho psychického hľadiska, je ale spoločným názorom, že toto je asi najlepšie riešenie, aby si Dominik oddýchol od tlaku, ktorý ako veľký športovec a správny atlét na seba vyvíjal predovšetkým sám. Chcel sa vrátiť. Žiaľ, ruka to nepustila.
 
Veríme ale, že všetko dobre dopadne a Dominika uvítame v Tatrane opäť od novej sezóny. Pokiaľ nie, všetkých nás to bude mrzieť, najviac samozrejme Dominika. Je smutné, ak takáto situácia postihne športovca, ale aj s tým sa treba vysporiadať. Verím ale, že aj v tomto Dominik ukáže silný charakter a pobije sa s tým,“ dodal Benický.
 
 
Dominik Krok zároveň v súvislosti s ukončením svojho pôsobenia pri tíme doplnil: „Touto cestou by som sa chcel poďakovať nášmu majiteľovi klubu pánovi Chmeliarovi, ktorý sa na mňa nevykašľal aj po tých nevydarených operáciách. Práve naopak, stále ma držal, stále som bol tu, trénoval som s chlapcami, aj keď som nemohol hrať. Stále som mal príjem, čo si ja veľmi vážim, za čo som veľmi vďačný a aj budem, pretože po tých 12-tich rokoch, ktoré som tu prežil a pevne verím, že sa ešte vrátim, sme si vytvorili veľmi dobrý vzťah a patrí mu z mojej strany ešte raz jedno veľké ´Ďakujem´.“
 
Ďalšie poďakovanie potom smeroval aj k fanúšikom. "Chcem sa poďakovať všetkým fanúšikom, ktorí pri mne vždy stáli, či už sa darilo, alebo aj nie. Nie vždy som podal stopercentný výkon, ale vždy ma podporovali. Ďakujem im za to a poďakovanie im patrí aj za to, že ma v roku 2010 prijali ako za svojho. Naozaj som sa tu cítil ako doma a za to im všetkým veľmi pekne ďakujem."
(15:41, tatranpresov.sk)
Diskusia
Pridať komentár