Bardejov porazil Petržalku, exportným gólom sa presadil Brenkus

2045x
06. Marec 2022
Tri body ostali na Hornom Šariši
Radosť Bardejovčanov po víťaznom zápase 
 
V devätnástom kole druhej futbalovej ligy privítali futbalisti Partizána Bardejov celok z Petržalky. Domáci chceli potvrdiť dobrý výkon z Komárna, kde získali pred týždňom bod.
 
Aj keď Petržalka bola v tabuľke postavená vyššie a v zápase bola favoritom, domáci chceli získať tri body. Za svojim cieľom išli hneď od začiatku a od úvodného hvizdu mali viac z hry.
 
 Pozrite si videoreportáž
 
Postupne sa usadili na polovici hostí a predvádzali pekné kombinácie. V jesennej časti mal Partizán problém skórovať a mnohokrát aj vystreliť na bránu, no po obmene kádra v zime to aj v tomto zápase, rovnako ako v prvom jarnom dueli, vyzeralo o poznanie lepšie.
 
Bardejovčania sa zastreľovali a svoj tlak pretavili do streleného prvého gólu v 39. minúte, keď skóre otvoril navrátilec Nemergut.
 
Zverenci trénera Šarmíra podali v prvom dejstve veľmi dobrý výkon a do šatní išli so zaslúženým náskokom.
 
POZRITE SI BOHATÚ FOTOGALÉRIU:
 
Aj po zmene strán mali východniari viac z hry. Aj keď hneď po polčase Petržalka pohrozila, hostiteľov to nevyviedli z rytmu a naďalej diktovali tempo hry.
 
V 55. minúte sa do lopty oprel Brenkus a nádherným gólom zvýšil náskok Bardejova na 2:0. Aj posledná tretina hry patrila partizánom. Súpera nepustili do vyloženejšej šance a s prehľadom si postrážili víťazstvo. V závere ešte na ihrisko vybehol Dávid Kuhajdík, pre ktorého to bola v druhej lige premiéra.
 
Doposiaľ najlepší domáci zápas v tejto sezóne sa skončil výhrou o dva góly. Najbližšie sa hráči BŠK predstavia v Trebišove.
 
 
„Pred sebou ešte máme strašne ťažkú úlohu, no takýto vstup do jarnej časti sme si predstavovali. Víťazstvo musíme potvrdiť v Trebišove. Kolektív je nastavený dobre, čo bolo v zápase aj vidieť,“ okomentoval víťazstvo tréner Partizána Marián Šarmír.
 
„Tento káder má minimálne na stred tabuľky, ale musíme to potvrdzovať na ihrisku. Kvalita tu je, kolektív je dobrý a verím, že sa nám spoločný cieľ, ktorý máme, podarí dodržať,“ dodal Šarmír. Videoreportáž zo zápasu nájdete na našom youtube kanáli.
 
Partizán Bardejov BŠK – FC Petržalka 2:0 (1:0)
Góly: 39. Nemergut, 55. Brenkus
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Čikoš-Pavličko – Cmiljanović, Ristovski, Župa, Dopater, Horváth, Brenkus (76. Adekuoroye), Nemergut, Keresteš, Maník (85. Jurčišin), Panadić (90. Kuhajdík)
(16:58, red) 
Diskusia
Pridať komentár