Basketbalistky Young Angels už vyskúšali nové priestory, v Šaci odohrali prvé zápasy

900x
07. Marec 2022
Okrem basketbalistiek priestor na tréningy získal aj florbalový klub
Zápas Young Angels Košice. Foto: FB/KSK
 
Basketbalistky Young Angels Košice už majú za sebou svoje prvé zápasy v nových priestoroch. Po tom, čo mesto Košice ohlásilo rozsiahlu rekonštrukciu Angels arény, našli na svoje tréningy a zápasy útočisko v zrekonštruovanej telocvični na Strednej odbornej škole (SOŠ) priemyselných technológií v Šaci.
 
Tieto priestory im poskytol Košický samosprávny kraj (KSK) a basketbalistky tam budú môcť dohrať prebiehajúcu extraligovú sezónu 2021/2022.
 
Informovala o tom hovorkyňa predsedu (KSK) Anna Terezková.
 
 
Prvé zápasy
 
Mládežnícke výbery Young Angels U19 a U23 v sobotu (5. 3.) v telocvični v Šaci odohrali svoje prvé zápasy. Výber do 19 rokov zvíťazil nad Banskou Bystricou stavom 72:53. Tím do 23 rokov porazili basketbalistky z Ružomberka 46:50.
 
„Aj vzhľadom na pandémiu náš klub bojuje o prežitie, časť dievčat bude musieť prestať s basketbalom. Preto sme veľmi vďační Košickému samosprávnemu kraju za to, že čiastočne vyrieši naše tréningové problémy. Dve družstvá dievčat nájdu svoje nové pôsobisko v Šaci a budú môcť pokračovať v basketbale,“ povedal generálny manažér basketbalistiek Young Angels Daniel Jendrichovský.
 
Ako ďalej uviedla hovorkyňa, okrem basketbalistiek priestor na tréningy získal aj florbalový klub Florko. Košická župa obom klubom župa prenajme telocvičňu za prevádzkové náklady.
 
Telocvičňa prešla rekonštrukciou
 
„Telocvičňa prešla komplexnou rekonštrukciou, investovali sme do nej viac než 300-tisíc eur. Aktuálne ako jedna z mála v Košiciach spĺňa parametre nielen na tréningy, ale aj zápasy. Snažili sme sa nájsť riešenie, ktoré nenaruší vyučovací proces na škole, no zároveň pomôže klubom, ktoré už druhý rok po sebe ťažko skúša pandémia. Dopoludnia budú túto telocvičňu využívať žiaci a popoludní mládežnícke športové kluby,“ skonštatoval predseda KSK Rastislav Trnka.
 
Opravou prešla strecha, pribudli aj nové okná a zo západnej strany budovy zateplenie. V telocvični sa nachádza napríklad nová palubovka, nové závesné basketbalové koše, hádzanárske bránky či gymnastická hrazda.
 
V budúcnosti sa opravy dočkajú aj šatne a telocvičňa by mala mať samostatný vstup.
(11:55, red, KSK)
Diskusia
Pridať komentár