Zjazdové lyžovanie na východe prosperuje, úspechy zbiera aj Bardejov

1282x
07. Marec 2022
Východoslovenská liga a 288 pretekárov vo Vysokých Tatrách
Vo výsledkovej listine sa nestratili ani noví členovia klubu
 
Vo východoslovenskej lige v zjazdovom lyžovaní, v lyžiarskom stredisku SKI Centrum Strachan Ždiar, bolo na štarte obrovského slalomu prihlásených 228 pretekárov. Svoje zastúpenie tu mal aj Lyžiarsky klub Štart Bardejov.
 
Jurčišinová dojazdila tretia
 
V najmladšej kategórií superbaby sa darilo Ninke Jurčišinovej, ktorá si výbornou jazdou vybojovala medailové 3. miesto. Andrea Cundráková bola na 18. mieste, Jakub Cudrák v kategórii mladších predžiakov sa umiestnil na peknom 9. mieste. U starších predžiakov Oliver Štaffen si vyjazdil 18. miesto.
 
Juniorka Blažejčíková jazdila o titul
 
U mladších žiakov sa Marko Jurčišin umiestnil ako trinásty. O dve priečky vyššie bol Jakub Štaffen so stratou len 3,01 sekundy na víťaza. Marek Blažejčík v kategórii starších žiakov si odnáša zo Ždiaru 11. miesto.
 
V kategórií junioriek sa Viktórii Blažejčíkovej podarilo zužitkovať skúsenosti a roky tréningov na zjazdových lyžiach. Kvalitnou jazdou v oboch kolách sa umiestnila na výbornom druhom mieste.
 
Body potešili trénera M. Kravca
 
Tréner Lyžiarskeho klubu Štart Bardejov Milan Kravec, zhodnotil prvé preteky svojich zverencov, na ktorých štartovali aj noví členovia klubu, tí sa nestratili vo výsledkovej listine. „Chcel by som vyzdvihnúť Viktorku Blažejčíkovú. Zúžitkovala odpracované roky a odhodlanie zlepšovať sa. Taktiež výbornú jazdu predviedla Ninka Jurčišinová. Aj túto sezónu pozn ačuje pandemická situácia. Nemali sme toľko tréningov, koľko by sme si predstavovali a potrebovali. Napriek tomu sa nám podarilo zabodovať.“
(15:11 šč)
 
Diskusia
Pridať komentár