Bardejovské basketbalistky akoby chytili druhý dych

1705x
08. Marec 2022
Štefan Hríbik: „Zo zväzu dostávame príspevok."
V súťažiach nastupuje sedem družstiev  
 
Dievčatá BKM Bardejov zatiaľ majú parkety a koše len v telocvični športovej haly. Postupne sa otvárajú aj školské telocvične. Hrajú pod hlavičkou BKM basket a BKM bal. V stiesnených priestoroch ŠH si musia poradiť aj funkcionári a kluboví tréneri v jednotlivých družstvách.
 
Chodia po školách, oslovujú detí
 
Kormidelník klubu, skúsený basketbalista Štefan Hríbik, je presvedčený, že aj v týchto podmienkach je dobre, že sa opäť naštartovali. Chodia po školách, oslovujú dievčatá aj rodičov.
 
„Trénujeme dvakrát do týždňa. Jednotlivé družstvá v skupine Východ majú solídnu konkurenciu od Košíc po Žilinu. Zo zväzu konečne dostávame príspevok na materiálne zabezpečenie, cestovné. Máme sponzorov a členské od hráčok po 80 eur na sezónu. Športová hala je zdarma a keď treba pomôže aj mesto. V súťažiach, s krátkymi prestávkami, nastupuje sedem družstiev,“ priblížil Hríbik.
 
Dôležité je, že hrajú zápasy
 
V najstaršej vekovej kategórií nad 14 rokov dostanú príležitosť kadetky pod vedením Stanislava Lindemana a Miloslava Olejára. Z doterajších šesť zápasov stále boli úspešnejšie vekovo staršie súperky BKM hrá mimo súťaž.
 
V kategórií 14 ročných súperkami sú YA Košice, CBK Košice, Ružomberok, Poprad a Spišská Nová Ves. Prvé zápasy v Poprade naše prehrali. Ich najlepšími strelkyňami boli Géciová, Dochanová a Červenická. Trénerom je Ľubomír Dudinský.
 
 
 
Súperkami v 13-ke sú Rožňava, CBK, Čaňa, Spišská Nová Ves, St. Ľubovňa a YA Košice. BKM v Rožňave dvakrát vyhrali aj po bodoch Červenicej, Dochanovej a Šimovej. Tréner Ľ. Dudinský.
 
Súperkami starších mini 12 - ročných bude Žilina, Ružomberok, Poprad, UPJŠ Košice, YA Košice. V zápasoch s Popradom sa rozišli po jednej výhre, no na palubovke UPJŠ si pripísali všetky body. Presne mierili Sobeková, Grohoľová, Vrabelová, Svydová. Tréner Ján Cingeľ.
 
Mladšie mini 11-ročné si zahrajú s družstvami UPJŠ, Poprad, CBK, St. Ľubovňa. V dvojzápase nestačili na palubovke CBK. Grohoľová, Poliaková a Hlaďová dali najviac bodov. Obe kategórie pripravujú manželia Štefan a Daniela Hríbiková. Trénerom prípravky je Ladislav Mojdis.
(9:52, J. Ščerbík)
 
 
Diskusia
Pridať komentár