Ján Arendáč je mestský policajt v kimone

3128x
22. Marec 2022
Džudisti majú centrum talentovanej mládeže
Ján Arendáč 
 
Pandémia narobila problémy aj v Judo clube Bardejov. Tréningový proces bol nepravidelný a provizórny. Veľa trénovali vonku. No už viac ako desať rokov patrí medzi popredné na Slovensku v rebríčku Slovenskej federácie džuda.
 
Vedúci tréner Ján Arendáč, nositeľ tretieho DAN-u je presvedčený, že usilovnosťou celého klubu až tak nezaostali. V oblastnej lige za minulý rok z deviatich klubov im patrí štvrtá priečka za Michalovcami, Sobrancami a Popradom.
 
Majstrovstvá Slovenska s medailami
 
Ostatné obdobie bolo pre Jána Arendáča mimoriadne zaujímavé. Vidíme ho v uliciach Bardejova v uniforme mestského policajta a vo voľnom čase sa venuje príprave džudistov.
 
Pretekári Judo clubu Bardejov sú úspešní 
 
„Posledné výsledky nás povzbudzujú. Vo všetkých kategóriách na majstrovstvách Slovenska sme mali pretekárov s medailami. Medzi dorastom sa Tamara Hudáková (48 kg) potešila s druhého miesta. Martin Jusko (90) a Božidara Macečková (52) majú bronz. Medzi žiakmi sa titulmi môžu pýšiť Kristián Soroka (32) a Božidara Macečková (52). Tretí skončili Patrik Soroka (66) a Lucia Chomová (52),"  pripomenul medailistov Arendáč.
 
Najlepší do CTM v Bardejove
 
Azda najviac povzbudil víťazný titul Terézie Vanekovej (63) na šampionáne dospelých medzi ženami. Nie menej hodnotné je aj druhé miesto z domácej liahne v podaní Martina Juska (90).
 
Vo finálovom zápase juniorov mu chýbal krôčik k titulu. Do novej sezóny klub vkročil voľbami dorasteneckej reprezentácie a vedúcich Centier talentovanej mládeže (CTM). Arendáča čaká zodpovedná úloha, posúďte sami.
 
„Za východ Slovenska ma zvolili za šeftrénera CTM na dva roky. Budú tu patriť Michalovce, Vranov nad Topľou, Poprad, Prešov. Z našich sú zaradení Alex Madera (66), Oliver Vozarský (60), je tu šestnásť džudistov. Januárové testy v Banskej Bystrici naznačili, že niektorí by sa mohli dostať do reprezentácie."
 
Reprezentácia a dotácie
 
V širšom kádri je T Vaneková. Najbližšie môže presvedčiť v Európskom pohári mládeže. Má namierené na vrchol sezóny EYOF. Športová mládež z Európy sa stretne v lete v B. Bystrici.
 
CTM od zväzu ročne dostane príspevok 4 000 eur na náklady, turnaje a sústredenia. Nie je to veľa. Veď účasť v európskom pohári stojí klub 500 eur za pretekára.
(8:28, Juraj Ščerbík)
Diskusia
Pridať komentár