VIDEO | Ocenili najlepších športovcov Prešovského samosprávneho kraja

1218x
31. Marec 2022
Úspechy nie len na Slovensku, ale aj vo svete
Pozrite si videoreportáž
 
Prešovský samosprávny kraj vyhodnotil najúspešnejších športovcov za rok 2021. Víťazom ankety sa stal zápasník Tajmuraz Salkazanov.
 
Krajská samospráva udelila v rámci galavečera v Historickej budove Divadla Jonáša Záborského v Prešove viacero ocenení. Jednotlivci a kolektívy získali cenu za najvýraznejšie úspechy na slovenských, európskych a svetových športoviskách.
 
Trinásťčlenná odborná komisia ocenila v 17 rôznych kategóriách celkovo 28 zvučných športových mien.
 
Najvyššie umiestnenie v ankete Športovec PSK získal zápasník Tajmuraz Salkazanov, ktorý sa v ankete krajskej samosprávy ocitol aj v ročníku 2019. V minulom roku tento zápasník zaznamenal hneď dva významné úspechy. V poľskej Varšave sa stal majstrom Európy do 74 kg a v nórskom Osle do svojej zbierky pridal titul vicemajstra sveta.
 
„Dnes som najúspešnejší a som veľmi potešený. Je to radosť byť medzi najúspešnejšími športovcami,“ povedal Salkazanov zo ZK Vihorlat Snina.
 
 
V desiatke najúspešnejších športovcov za rok 2021 bez určenia poradia sa ocitli basketbalista Svitu Saša Avramovič, hádzanár Prešova Marcos Colodeti, prešovský kickboxer Marek Karlík a tiež kickboxer z Kežmarku Jozef Kolodzej. V desiatke je aj bardejovská fitnesska Dagmar Liptáková, volejbalista Prešova Ivo Mikovčík, popradský hokejista Dávid Skokan, Jana Vašková z Bardejova, ako aj kežmarský rodák a celkový víťaz tejto ankety z roku 2014 lyžiar Adam Žampa.
 
„Beriem to ako takú morálnu odmenu, pretože sú to roky, ktoré som sa venovala tomu športu a ešte stále sa venujem. Tým, že som si preskákala aj nejaké operácie, tak moje priority a hodnoty sú trochu inde, ale samozrejme, šport nerobím kvôli tomu, že by som lipla na tom, že musím byť prvá. Mňa zaujíma, aby som stále vedela niekde posunúť,“ okomentovala ocenená Dagmar Liptáková z Fitness Bardejov.
 
V rámci slávnostného vyhodnotenia bola odovzdaná aj Cena predsedu PSK a ceny za mimoriadne športové úspechy. Vyhodnotená bola aj kategória zdravotne znevýhodnených športovcov, mládežnícke kategórie, cenu získali aj tréneri či stredoškoláci.
 
 
„Toto ocenenie som vôbec nečakala, že vyhrám a som veľmi rada za to a ďakujem všetkým, ktorí ma podporovali. Za najväčší úspech za minulý rok považujem rekord na 200 metrov znak, čo som tiež nečakala, takže to ma tak nakoplo do práce ďalej,“ zhodnotila plavkyňa Tamara Potocká z Klubu plávania Aquacity Poprad.
 
„Z ocenenia pre najlepšiu trénerku mládeže sa veľmi teším, pretože som ho získala prvý krát, ale stojí za tým veľa rokov tvrdej driny a veľa rokov úspechov. Ale keďže tanec ešte nie je úplne vnímaný ako šport medzi športovcami, tak je to určite ťažšie získať nejaké ocenenie,“ohodnotila trénerka Grimmy Prešov Nataša Potocká.
 
Hádzanársky Tatran Prešov opäť zvíťazil v kategórii najúspešnejších športových kolektívov dospelých.
(14:14, red, foto: PSK)
Diskusia
Pridať komentár