VIDEO | Športový deň v novootvorenej plavárni na Vinbargu

2880x
06. Apríl 2022
Novozaložený plavecký klub zorganizoval športový deň
 Pozrite si našu videoreportáž
 
V plavárni na Vinbargu sa uskutočnil športový deň, ktorý zorganizoval Plavecký klub Bardejov. Návštevníci mohli spoznať novozaložený klub, zistiť, ako funguje, mohli vzhliadnuť ukážky rôznych plaveckých štýlov, pripravené boli aj športové hry pre deti i pre dospelých.
 
Kvalifikovaní tréneri prezradili, ako správne plávať, nechýbala ani ukážka záchrany topiaceho sa a následné poskytnutie prvej pomoci.
 
Na športovom dni bol zároveň prezentovaný nový plavecký štýl – Totálne plávanie.
 
„To znamená plávanie trošku iným štýlom. Jednoducho si len ľahnete na vodu a veziete sa na nej. Využívate energiu stredu tela a nie je to úplne klasicky štýl na kraula," uviedol inštruktor Totálneho plávania Ján Stankovič.
 
  Pre návštevníkov plavárne boli pripravené športové hry
 
Plavecké kurzy pre deti
Plavecký klub v uplynulých dňoch začal s náborom a hneď zo začiatku sa prihlásil dostatočný počet plavcov vo veku od štyroch do ôsmych rokov. Na jesenné kurzy sa budú môcť prihlásiť deti až do veku pätnásť rokov.
 
„Teraz začína jarný plavecký cyklus od apríla do konca júna. V lete bude možnosť prihlásiť sa na týždenné plavecké výcviky. Od polovice septembra do polovice decembra bude jesenný plavecký cyklus a od januára do konca marca bude prebiehať zimný cyklus. Všetky tréningy budú prebiehať na plavárni Vinbarg,“ informovala trénerka I. kvalifikačného stupňa v špecializácii plávanie, Mária Piskurová.
 
Základná škola Vinbarg a Plavecký klub Bardejov pozývajú všetkých, ktorí si chcú zlepšiť zdravotný stav, aby si prišli zaplávať do novootvorenej plavárne.
(13:10, red)
Diskusia
Pridať komentár