Východniarske derby pre Humenné, Bardejov znova s prehrou

1973x
16. Apríl 2022
Hornošarišania v Humennom ťahali za kratší koniec
Brankár Bardejova A. Fojtíček 
 
Partizáni sa museli zaobísť bez potrestaných Čikoša-Pavlička a Brenkusa. Naopak po odpykaní trestu sa na ihrisko vrátil Horváth. V domácom drese nastúpili aj traja exbardejovčania Streňo, Hamuľak a Maťaš.
 
Prví dvaja sa podieľali na polčasovom vedení svojho mužstva. Najskôr Streňo prekonal Fojtíčka umiestnenou strelou spoza hranice pokutového územia.
 
Následne poslal do šance Hamuľaka a humenský kanonier sa nemýlil. Partizánom nemožno uprieť snahu a chvíľami získavali aj výraznú územnú prevahu. Tá však končila na hranici šestnástky.
 
V úplnom závere prvej časti hry fauloval Luberda Keresteša a nariadený pokutový kop Cmiljanović bezpečne premenil.
 
Hneď v úvode druhého polčasu mal šancu Hamuľak. Fojtíčkov reflexívny zákrok gólu zabránil. Partizáni neboli slabším mužstvom a mali aj viac loptu na kopačkách. V 53. minúte mohol vyrovnať Nemergut. Jeho hlavička len tesne minula bránu domácich.
 
Najaktívnejším hráčom Partizána patril Adekuoroye. Niekoľkokrát však nepríjemne fauloval a po druhej žltej a následnej červenej musel opustiť ihrisko. Z nariadeného priameho kopu Jančo vyprášil rukavice bardejovského brankára.
 
 
V 84. minúte, po peknej kombinácii, Song trafil len žrď Fojtíčkovej brány. Ten vzápätí predviedol nevídané. V hra sa pokračovalo, ale bardejovský gólman ponechal svoju bránu na starosť spoluhráčom a vyštartoval protestovať k postrannej rozhodkyni. Našťastie domáci jeho nedisciplinovanosť využiť nedokázali.
 
Ani záverečný tlak Partizána nepriniesol požadovaný efekt a tak si tri body pripísali hráči FK.
 
FK Humenné – Partizán Bardejov BŠK 2:1 (2:1)
Góly: 12. Streňo, 37. Hamuľak – 45. Cmiljanovič (PK).
Rozhodovali: Libiak, Bobko, Súkeníková. ŽK: Pinc, Komjatý, Hamuľak, Zlacký – Adekuoroye. ČK: 77. Adekuoroye po 2 ŽK. 350 divákov
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Fojtíček – Adekuoroye, Cmiljanović, Ristovski, Jurčišin (72. Kuc), Župa, Dopater, Horváth, Nemergut, Stachura (72. Csáno), Keresteš
 
Úradná správa SFZ
 
U775: Ján Čikoš-Pavličko (Partizán Bardejov BŠK, II. liga), vylúčenie za telesné napadnutie – udretie súpera päsťou do tváre nadmernou silou v prerušenej hre, podľa čl. 49/1b DP. DS – pozastavenie výkonu športu na 4 týždne, podľa čl. 49/2b DP, od 14.4.2022. Vylúčení po 2. ŽK. DS – nepodmienečné pozastavenie výkonu športu alebo akejkoľvek funkcie na 1 súťažné stretnutie, podľa čl. 9/2b1, 2 DP a čl. 37/3 DP: Adam Brenkus (Partizán Bardejov BŠK, II. liga)
 
U803: Adam Brenkus (Partizán Bardejov BŠK, II. liga), Na základe Správy delegáta zo stretnutia a podnetu delegáta SFZ prostredníctvom podania v ISSF, za hrubé nešportové prejavy (hrubá urážka delegovaných osôb s použitím vulgarizmov a udretie do priestorov určených pre delegované osoby), podľa čl. 48/1c ukladá DS – pozastavenie výkonu športu na 2 týždne, podľa čl. 48/2b DP. DS si vykoná až po vykonaní DS uloženej U777.
(18:47, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár