Prešovskí volejbalisti prehrali úvodné finálové zápasy

915x
19. Apríl 2022
Prešovským volejbalistom nevyšiel vstup do finále, hlavy však nevešajú

Volejbalisti prešovského klubu VK MIRAD UNIPO

V športovej hale Prešovskej univerzity v Prešove sa 16. až 17. 4. 2022 konalo finále play-off Niké Extraligy mužov vo volejbale. Športová hala hostila finále najvyššej slovenskej volejbalovej súťaže po 6-tich rokoch.
 
V prvom aj druhom zápase finále play-off Niké Extraligy mužov podľahli volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov obhajcovi titulu Rieker UJS Komárno dvakrát 1:3 (-20, 22, -17, -20 a 22, -18, -16, -18) a v sérii hranej na 4 víťazstvá je stav 0:2. Šarišanov potrápili viaceré zranenia, ale striedajúci mladí hráči sa proti skúsenejšiemu súperovi ukázali v dobrom svetle. Na lavičke hostí chýbal kvôli chorobe tréner Gabriel Chochoľak, ktorého zastúpil asistent Dávid Ferencz. Finále pokračuje už o týždeň dvojzápasom na juhu Slovenska.
 

Zápasy finálovej série na domácej palubovke

Erik Digaňa, tréner VK MIRAD UNIPO Prešov: „V prvom zápase sme museli improvizovať v zostave. Ščerba vyzerá už dobre, Iva Mikovčíka nahradil v druhom zápase mladý Miro Baslar. Mrzia ma obe prehry. Komárno nás v druhom zápase totálne „vykostilo“. Mám päť dní na to, aby som pripravil svoje družstvo tak, aby sme v Komárne ukázali taký volejbal, akým sme sa prezentovali počas sezóny. Zlyhali sme na útoku a ak to nezlepšíme hlavne v tejto činnosti, tak bude mať séria rýchly spád. V Komárne chceme zabojovať.“
 
Dávid Ferencz, asistent trénera Rieker UJS Komárno: „Po veľmi kvalitnom výkone sme vyhrali za čo chlapcom ďakujem a gratulujem im. Prešov hral v druhom zápase dobre a nedovolil nám uhrať viac, ako dvadsaťdva bodov. Potom sme už zapli, zlepšili útok a aj obranu a ďalšie tri sety získali pre seba. Dúfali sme, že počas tohto víkendu vyhráme v Prešov aspoň jeden zápas, ale vyhrali sme oba, čo je fantázia! Nelietame v oblakoch, sme pevne nohami na zemi a v hlavách máme pred ďalším víkendom také nastavenie, ako keby bol stav série 0:0.“
 

Finále bude pokračovať dvojzápasom na juhu Slovenska

Športová hala Prešovskej univerzity v Prešove hostila finále najvyššej slovenskej volejbalovej súťaže po 6-tich rokoch. V klubovej vitríne sa momentálne lesknú 2 zlaté a 2 strieborné medaily. Fanúšikovia svoj hlad po kvalitnom športe pod vysokou sieťou ukázali zaplnením tribúny do posledného miesta počas oboch veľkonočných víkendových dní.
 
Profesionálne podujatie pozdvihol špeciálny športový povrch Taraflex, LED obrazovky a Videorozhodca. „V spolupráci so Slovenskou volejbalovou federáciou sme sa snažili na vrchol sezóny pripraviť nielen v kabíne, ale aj technických vybavením v športovej hale. Pevne veríme, že diváci si prišli na svoje nielen v publiku, ale aj pri televíznych obrazovkách,“ vysvetlil generálny manažér Prešova Marián Palenčar.
(12:00, red) 
 
Diskusia
Pridať komentár