Nesúhlas Bardejovčanov s plánovanou výstavbou

3x
12. Október 2015

Obyvatelia Dlhého radu nesúhlasia s plánovanou výstavbou

IMG_9055.JPG

 Tŕňom v oku obyvateľov Dlhého radu je parkovisko na tejto parcele

 

Nahnevalo ich najmä to, že na mieste, kde kedysi stálo detské ihrisko bolo približne pred rokom vybudované parkovisko. Mesto pozemok v roku 2013 odstúpilo súkromnej firme výmenou za parcely v inej lokalite. Na parcele o výmere približne 1600 m2 za bytovým domom na Dlhom rade má vyrásť administratívna budova. Obyvatelia sa sťažujú na nedostatok zelených plôch v širšom centre mesta a mrzí ich zrušenie dovtedajšieho jediného ihriska s basketbalovým košom a preliezačkami v tejto lokalite. Investor sa zase bráni, že územný plán v tejto lokalite počítal s parkovacími plochami, preto ich tam vybudoval. Obyvatelia s týmto tvrdením nesúhlasia a tvrdia, že nové parkovacie miesta na úkor zelene nechceli.

Investor sa snaží nespokojných Bardejovčanov upokojiť tým, že na predmetnej parcele síce administratívnu budovu postaví, avšak len na 20% jej plochy, zvyšných 80% by tvorila ochranná izolačná zeleň a parkovacie miesta.

Obyvateľom bola ponúknutá anketa, aby sa k daným plánom vyjadrili a vyše 80% hlasujúcich sa vyjadrilo proti plánovanej výstavbe. Primátor tvrdí, že návrh územného plánu značne zahŕňa aj požiadavky obyvateľov tejto časti mesta. O zmenách územného plánu budú poslanci rozhodovať v decembri. 

(14:09, A.Marková)

Diskusia
Pridať komentár