Volejbalisti Komárna zlatí, VK MIRAD UNIPO strieborní

703x
26. Apríl 2022
Prešovskí volejbalisti strieborní, rozhodli skúsenosti
 Prešovskí volejbalisti VK MIRAD UNIPO
 
Niké Extraliga mužov spoznala v nedeľu neskoro večer svojho majstra v sezóne 2021/2022. Po roku obhájili zlato hráči Rieker UJS Komárno, keď po dráme zdolali vo štvrtom zápase VK MIRAD UNIPO Prešov 3:2 a celkovo 4:0 na zápasy.
 
Šarišania cestovali na juh Slovenska odhodlaní po neúspešnom domácom víkende vrátiť finále do Prešova. V treťom zápase ukázali kvalitnejšie podanie, zlepšenú hru v útoku aj obrane. Rozhodovalo sa v koncovkách, ktoré pre seba dokázali získať skúsenejší hráči Komárna v pomere 3:0 (25:22, 25:23, 25:22).
 
 Finále sa konalo na juhu Slovenska v Komárne
 
Deväťbodový náskok v druhom sete 
 
Nedeľný zápas síce začali lepšie domáci, ale v polovici setu sa dostali do vedenia zverenci trénera Erika Digaňu a svoj náskok si udržali do konca setu. V druhom sete sa za stavu 11:10 dostali Komárňania do päťbodového trháku a set zakončili s deväťbodovým náskokom.
 
V treťom prehrávali Prešovčania 15:12, ale trpezlivou hrou ho získali pre seba v pomere 25:23. Štvrtý set bol najvyrovnanejší, keď ani jeden z tímov neviedol viac ako o tri body.
 
 Komárno opäť obhájilo po roku zlato 
 
V koncovke mali Prešovčania tri mečbaly 
 
V koncovke mali tri mečbaly Prešovčania, ale domáci ukázali rozvahu a skúsenosti. Vyhrali ho 28:26. V tajbrejku si Komárno vybudovalo šesťbodový náskok a rovnakým rozdielom sa skončil aj piaty set.
 
Gabriel Chochoľak, tréner Rieker UJS Komárno: „Bol to veľmi ťažký posledný krok. Prešov hral dobre a moji chlapci v tomto zápase ukázali „gule“ obrovské ako fit lopty. Som na nich nesmierne hrdý a gratulujem im!“
 
Erik Digaňa, tréner VK MIRAD UNIPO Prešov: „V prvom rade gratulujem hráčom Komárna. My sme podali v tomto zápase náš najlepší výkon v sérii, ale na výhru to nestačilo. Verím, že si z tejto série zoberú čo najviac skúseností hlavne mladí hráči. Prehra nás mrzí a bolí, ale titul je v správnych rukách.“
(10:30, Jana Peregrinová )
Diskusia
Pridať komentár