Neplatil dane a poistné

11x
13. Október 2015

Zadržiaval poistné

peniaze ahojbardejov.jpg

Neplatil. Ilustračné foto

 

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bardejove  začal trestné stíhanie vo veci zločinu neodvedenia dane a poistného a vo veci prečinu nezaplatenia dane a poistného.

Bolo preukázané, že zodpovedná osoba jedného bardejovského podnikateľského subjektu, v zmysle Zákona o sociálnom poistení, ako odvádzateľ poistného na sociálne poistenie, zrážala svojim zamestnancom z vymeriavacieho základu ich príjmov za vykonanú prácu poistné na sociálne poistenie. Tie následne  formou mesačných výkazov poistného predkladala na Sociálnu poisťovňu, pričom takto zrazené sumy poistného za obdobie od septembra roku 2014 do júna tohto roku zadržala a neodviedla na účet poisťovne. Ide o celkovú sumu vo výške takmer 34 000 eur. 

Ako platiteľ poistného na sociálne poistenie za zamestnávateľa v zmysle predkladaných mesačných výkazov poistného, ktoré predkladala na poisťovňu za uvedené obdobie nezaplatila poistné za zamestnávateľa vo výške viac ako 91 000 eur.  Za tieto trestné činy zákon stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody až na osem rokov.

unnamed (3).jpg

Reklama

(10:25, minv.sk)

Diskusia
Pridať komentár