Hokejbalisti Bardejova s ďalšou výhrou, ale i prehrou

1653x
27. Apríl 2022
Bardejovčanom sa v Prešove darilo striedavo 
Bardejovčania nastúpili v takmer kompletnom zložení 
 
V poradí, tretie turnajové kolo sa odohralo v Prešove na ihrisku ZŠ Čsl. Armády. Na turnaj prišiel tím v relatívne kompletnom zložení. Chýbalo len niekoľko hráčov.
 
V bráne bol Krochta, ktorý si dal do poriadku menšie zranenia, a od ktorého tím očakáva, že v rozhodujúcich momentoch bude žolíkom a podrží chlapcov v náročných situáciách.
 
1. zápas
 
HBC Knights Bardejov – HBC Spartans Prešov 2:3
Góly: Majer, Pivarník - Mendzif, P. Mitra, Smolko
 
V prvom zápase sme nastúpili proti tímu Spartans. Tento tím má viacero kvalitných hráčov, napríklad reprezentant Patrik Mitra, ktorého dobre poznáme z líg a turnajov. Úvod zápasu nám veľmi nevyšiel. Hneď v 1. minúte sme inkasovali gól, po zbytočnom nedorozumení za bránkou. Do konca prvej tretiny dokázal Pivarník vyrovnať na 1:1.
 
Do druhej tretiny sme išli s tým, že každý jeden gól môže byť ten „víťazný“. Hralo sa na oboch stranách ihriska. Zlom prišiel, keď rozhodcovia vylúčili, veľmi prísne, v priebehu piatich minút troch našich hráčov a museli sme brániť veľmi dlhé oslabenie 5:3. Oslabenie sme nakoniec zvládli, no do konca tretiny sme po vlastných chybách inkasovali dva krát na stav 1:3.
 
Po druhej prestávke sme museli urobiť zmeny. Hru sme stiahli na dve formácie. Kto iný, ako Majer znížil na rozdiel jedného gólu. Súpera sme držali pod tlakom celý čas, vytvárali sme si šance, no nedokázali sme ich premeniť. Pred koncom zápasu sme skúsili ešte hru bez brankára, no bezgólovo. V danom zápase nám jednoducho nebolo súdené vyhrať.
 
V dvoch zápasoch strelili osem gólov 
 
2. zápas
 
HBC Knights Bardejov – Hokejbal Prešov O.Z. mládež 6:3
Góly: 2x Pivarník, Jenčuš, Kaščák, Gmitter, Lukaček – M. Mitra, Kaššai, T. Hopkovič
 
Druhý zápas nebol tiež ľahký. No ak by niekto pred zápasom tipoval víťaza, určite by povedal Knights, keď proti ním nastúpili mladí chlapci ročníka 2005 doplnení o piatich – šiestich dospelých hráčov, ktorí sú pre tieto deti skôr tréneri a mentori. Prešovčania vstúpili do zápasu odvážne a disciplinovane. To zrazu spôsobilo, že Knights prehrával 0:2. Do konca prvej tretiny sme stav ešte vyrovnali na 2:2. K obratu zavelil Pivarník svojou strelou z pomedzi kruhov a pred koncom tretiny sa lišiacky, spoza brány s loptičkou na palici, presadil Kaščák.
 
Do druhej tretiny sme začali stupňovať tlak na súpera, ale mladí Prešovčania nám góly zadarmo dať nechceli, výborné bránili a dodržiavali taktiku. Druhý gól do siete, ale aj napriek tomu strelil skúsený Pivarník. V polovici tretiny naša úderná formácia v útočnom pásme vytvorila „kolotoč“, z čoho nádhernou strelou si od modrej čiary otvoril gólový účet Lukaček. Pred koncom tretiny Knights ešte odskočili na rozdiel 5:2. Výborným prenesením hry z obranného pásma až do útoku sa prezentovali rýchlou súhrou Džamba, Pagáč a Gmitter.
 
Po druhej prestávke sme sa snažili kontrolovať výsledok, no po chybe, sme inkasovali na 5:3. O pár minút neskôr, Jenčuš svojim únikom z obrany zvýšil na záverečných 6:3 pre Knights. Pre nás to bolo povinné víťazstvo, ale chalani z Prešova ukázali svoju dravosť a bojovnosť, za čo im patrí uznanie, že už v tak mladom veku nastupujú v seniorskej lige a trénerom ďakujeme za výbornú prácu.
(10:12, MG)
Diskusia
Pridať komentár