VIDEO | Bardejov Judo open 2022 sa vydarilo na výbornú

1198x
20. Jún 2022
Bardejov Judo open 2022 sa vydarilo na výbornú  
Pozrite si našu videoreportáž 
 
V zrekonštruovanej športovej hale sa v prvý júnový víkend uskutočnil ďalší ročník súťaže Bardejov Judo Open, na ktorej sa predstavilo zhruba 400 pretekárov zo 40 klubov ôsmych európskych krajín. Súťažilo sa v ôsmych kategóriách od mini žiakov až po juniorov. Najlepší získali Pohár primátora mesta. 
 
„Podmienky sú tu akože výborné, je tu zrekonštruovaná hala. Klíma je tu výborná a na takýto turnaj by som povedal, že to je ako na Európskom pohári," uviedol Ján Arendáč, organizátor a prezident Judo Club Bardejov. 
 
 Nástup družstiev
 
„Mám taký pocit, že je to súťaž, ktorá je veľmi dobre usporiadaná, čo sa týka všetkého okolo toho zázemia. Vidím, že veľa rodičov sa zapojilo do toho, čo môžem tak trošku závidieť tým oddielom, pretože nie všade je to takto," ozrejmil Juraj Svoreň, hlavný rozhodca súťaže. 
 
Prvé miesto v súťaži družstiev si odniesli judisti z Ukrajiny. Na druhom mieste sa umiestnili športovci z Bosny a Hercegoviny a tretie miesto získali domáci Bardejovčania.  
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU :  
 
„Podľa mňa to je najlepší východoslovenský turnaj. Nás ako každý rok krásne privítali a ja som rád, že navzájom navštevujeme naše súťaže. Minulý rok boli u nás na turnaji a teraz sme my tu," odpovedal Anton Cena, účastník súťaže z Kosova. 
 
„V Bardejove sa mi veľmi páči. Je to tu veľmi dobre zorganizované. Cesta bola dlhá, ale sme radi, že sme mohli prísť. Veľká cena sa koná v peknej hale v dobrom prostredí. Doma máme podobné turnaje, ale nie všetky sú na takejto úrovni ako v Bardejove," zhodnotila Lisa Aberger, rakúska účastníčka súťaže. 
 
„Doma organizujeme najväčší turnaj v Európe. Chodí k nám viac ako 30 klubov a viac ako 1 000 pretekárov. Som rád, že k nám do Mostaru chodia aj judisti z Bardejova a takisto ma teší, že sme mohli na tento skvelý turnaj prísť do Bardejova," povedal Tomislav Vučić, účastník súťaže z Bosny a Hercegoviny. 
 
 
„Ján Arendáč je špičkový organizátor turnaju. Všetky štáty, ktoré som im pozval, tak prišli do Bardejova a znovu prídu. Povedali, že môžu znovu prísť, pretože bolo výborné ubytovanie aj strava," uviedol Anton Cena. 
 
Pekný úspech dosiahli samotní Bardejovčania, keď si spolu odniesli 23 medailí, z toho až osem zlatých. O prvenstvo sa vo svojich kategóriách postarali Kaščák, Boruv, Kuľka, Skladaný, Madera, Kozarský a Jusko. Medzi dievčatami zlato získala Soroková.
(11:41, red)       
 
Diskusia
Pridať komentár