Dorastenky Bardejova sú na Slovensku tretie najlepšie!

2546x
25. Jún 2022
Dorastenkám finálové zápasy nevyšli
Dorastenky Bardejova ťažili z kvalitnej práce z minulých rokov 
 
Futbalistom sa v práve skončenom ligovom ročníku nie veľmi darilo. Svetielkom v tuneli sú výsledky dorasteniek WU19. Dievčatá skončili medzi svojimi rovesníčkami, v najvyššej súťaži tejto kategórie, na vynikajúcom treťom mieste. Siahali o priečku vyššie, ale šťastie stálo tentoraz na strane ich súperiek.
 
Partizánky vyhrali prvoligovú skupinu východ a tak ich čakal boj o majstrovský titul. Do celoštátneho finále, okrem partizániek, postúpili hráčky Spartaka Myjava a AS Trenčín.
 
Bardejovčankám sa tentoraz nedarilo podľa predstáv a obom svojim rivalkám podľahli. To v konečnom hodnotení znamená už spomínané tretie miesto. Poradie: 1. Spartak Myjava 6 body, 2. AS Trenčín 3 body, 3. Partizán Bardejov 0 bodov.
 
 
Tréner Tomáš Tej videl uplynulí ročník 1. ligy WU19 takto: „Sezónu musím hodnotiť veľmi pozitívne, nakoľko sme do súťaže nešli s cieľom vyhrať základnú časť, resp. nadstavbu, ale aby to dievčatá bavilo a mali z futbalu radosť. Celú sezónu sme sa stretávali s problémom a to počtom dievčat. Odohrali sme niekoľko zápasov v desiatich a to už je čo povedať.
 
Vedeli sme sa vyrovnať súperom a dokonca byť aj lepším tímom. Dievčatá dokazovali zápas čo zápas, že milujú futbal. Potvrdzovali svoju individuálnu kvalitu, napredovanie a čo je najpodstatnejšie, vytvoril sa neskutočný kolektív, ktorý ťahal za jeden povraz počas celej sezóny. To ako sme sa nakoniec prezentovali svojím herným prejavom, odhodlaním a bojovnosťou, v zápasoch proti FC Tatran Prešov, FC Košice, s ktorými sme sa dostali do nadstavby súťaže o postup na finálový turnaj, bolo len výsledkom práce počas celého ligového ročníka 2021-22.“
 
Opäť sa dostali na finálový turnaj
 
Bardejovčanky po neľahkej sezóne, kde im v skupine východ boli takmer „rovnocennými“ súperkami dievčatá z Tatrana Prešov a FC Košice postúpili do celorepublikového finále. Tréner hodnotí plusy a mínusy našich dievčat takto:
 
„Bonbónik je postup na finálový turnaj o titul Majsteriek Slovenska. Postavili sme sa tým najlepším družstvá, víťazkám zo stredo a západoslovenského kraja.“
 
 
Finálový turnaj nevyšiel podľa predstáv: „V prvom zápase sme sa stretli zo Spartakom Myjava. Ten, aj s hráčkami od žien (tohtoročné majsterky Slovenska), potvrdzoval svoju kvalitu od úvodu zápasu. Aj keď sme snažili hrať svoju hru. Nasvedčoval tomu úvod. No nakoniec rozhodli naše individuálne chyby. Po rýchlo inkasovaných góloch, v prvom polčase, sme už nevedeli adekvátne reagovať. V druhom polčase sme sa síce snažili hrať smerom dopredu, lenže súper nás stále agresívne napádal a svojimi automatizmami sa rýchlo dostával do finálnej fázy. Žiaľ výsledok bol pre nás krutý.
 
V druhom zápase sme sa stretli s AS Trenčín. Herne sme dominovali a to hlavne v prvom polčase. Vytvorili sme si niekoľko príležitostí, ale nevedeli sme ich premeniť v gól. Súper hrozil sporadicky a hlavne po našich chybách v rozohrávke. Po jednej takejto sme žiaľ inkasovali. Druhý polčas sme začali veľkou tutovkou, no strelecky sme sa nepresadili. Neskôr to už bol chaotický futbal hore dole. Znova sme mali niekoľko príležitosti, kde sme mali skórovať, ale nestalo sa a súper nás opäť, z jednej z mála príležitostí, trestal. Inkasovali sme gól na 2:0. V závere sme mali ešte nejaké šance. Nevedeli sme ich využiť. Určite sme si zaslúžili vyhrať. Niekedy sú však zápasy, kedy vám to tam nepadá. Mali sme smolu. Bol to práve tento zápas.
 
Celkovo nám účasť na MS dala veľmi veľa a vieme, v čom sa potrebujeme zlepšovať. Som veľmi šťastný za baby, ktoré fakt bojovali. V obidvoch zápasoch ukázali veľké srdce pre futbal. Celá sezóna bola pre „naše baby„ krásna. Treba im poďakovať a veriť, že ďalší ročník bude rovnako úspešný alebo ešte lepší.“
 
Aj napriek dvom prehrám je tretie miesto na Slovensku výrazným úspechom našich mladých futbalových nádejí
 
V drese Partizána nastúpili: Dupkalová , Mačugová, Vojsová, Petrová, D. Bereščáková, Hlavinková, Bila, Iľková, Jacenková, Kapcová, E. Bereščáková, Kozáková. Tréneri: Tomáš Tej, Andrej Fecko, Katarína Chovancová.
 
V Bardejovskom futbale sa toho veľa mení
 
Je tu čas a vyzerá to tak , že je to aj zámer vedenia klubu, vrátiť sa späť ku koreňom a tradíciám nášho futbalu. Pomaličky sa buduje konkurencie schopné A družstvo pre novovytvorenú tretiu ligu. Káder na čele s trénerom Bardejovčanom by mali tvoriť z veľkej časti hráči, ktorí v Bardejove vyrástli a majú vzťah ku klubu, mestu a predovšetkým ku fanúšikom.
 
Aj od dorastencov a žiakov sa očakávajú v budúcej sezóne lepšie výsledky. Veď po trávnikoch na Mestskom štadióne behajú desiatky schopných, talentovaných a futbalu oddaných mládežníkov. Úspech našich mladých báb môže byť prvou lastovičkou na ceste za navrátením futbalovej radosti.
(15:17, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár