VIDEO | Slávnosti v Kružlove na výbornú

1382x
01. Júl 2022
Slávnosti v Kružlove na výbornú
Pozrite si našu videoreportáž 
 
Päťdesiate šieste obvodové slávnosti kultúry v rámci prehliadky rusínského a šarišského folklóru prilákali do Kružlova množstvo návštevníkov, na ktorých čakal bohatý kultúrny program.
 
V prírodnom amfiteátri vystúpili deti z materskej školy i žiaci zo Súkromnej základnej umeleckej školy Pod Vinbargom v Bardejove pri základnej škole Kružlov, hudobná skupina Dynamix a kapela Rolland spolu s dievčenským triom.
 
 Slávnosti v Kružlove
 
„Bez poznania minulosti nepochopíme prítomnosť a nebudeme vedieť kráčať v ústrety do budúcnosti. Nedeľa mala aj pre našich predkoch taký duchovný rozmer, kedy sa ľudia stretávali, oslavovali a tancovali. My by sme veľmi radi v týchto tradíciách pokračovali, a preto sa aj snažíme vytvoriť takúto krásnu nedeľu pre ľudí, aby sa mohli stretnúť ľudia, ktorí majú rovnaké nálady a chcú sa zabaviť, takže sa veľmi tešíme, že sa nám dnešnú akciu podarilo uskutočniť celkom úspešne,“ uviedol Jozef Kmec, starosta obce Kružlov.
 
„Na dnešných slávnostiach si naši žiaci z nášho elokovaného pracoviska našej školy si pripravili pásmo ľudových tancov, jednu scénickú choreografiu, spevy i tance,“ povedal Dušan Rohaľ, zriaďovateľ SZUŠ Pod Vinbargom 1 v Bardejove.
 
 Pripravené boli rôzne stánky 
 
Deti z umeleckej školy si vystúpenie užívali a po náročnom období tak s radosťou predstúpili pred publikum.
 
„Ja som veľmi rád, že sa nám to podarilo dostať na takúto úroveň, pretože po covide-19 to vôbec nebolo jednoduché. Deti boli trošku také zaspaté i trošku ostýchavé ako aj všetci ostatní sme takí boli, ale bolo to fajn a som veľmi rád, že sa nám to podarilo rozbehnúť do takého stavu,“ dodal riaditeľ SZUŠ Pod Vinbargom.
 
 Hojná účasť návštevníkov na slávnosti obce
 
„My sme nevynechali ani jeden ročník, čiže aj minulého roku sme kultúrne obvodové slávnosti usporiadali, aj keď to bolo v takom menšom počte, ale konali sa,“ ozrejmil starosta.
 
Okolo tisíc päťsto Kružlovčanov i návštevníkov z okolitých obcí si v nedeľu popoludní prišlo na svoje, okrem hudobných a speváckych vystúpení sa stretli s priateľmi a známymi a nakúpiť si mohli aj v uličke ľudových remesiel.
(8:45, red)
Diskusia
Pridať komentár