Benefičný beh za A(tra)ktívny Bardejov bude v poslednú júlovú nedeľu

1330x
12. Júl 2022
Príležitosť pre obyvateľov prispieť k zatraktívneniu života v meste a okolí
Akcia sa uskutoční po ôsmy krát 
 
Komunitná nadácia Bardejov po roku opäť prichádza s aktivitou umožňujúcou obyvateľom viacerými spôsobmi napomáhať skvalitňovaniu a zatraktívňovaniu života v meste a okolí. Od roku 2015 je to už po ôsmy krát. Uskutoční sa 31. júla so štartom a cieľom na Radničnom námestí.
 
Osobitosť tohto programu je, že sa do neho môže zapojiť každý obyvateľ, ktorému záleží na zlepšovaní života v Bardejove, resp. okrese. Od prvotného spôsobu – podania projektu zameraného na zatraktívnenie života v meste a okrese, cez podporu vybraného projektu svojou účasťou na Benefičnom behu za A(tra)ktívny Bardejov, priamym finančným i nefinančným darom v prospech vybraného projektu alebo dobrovoľníckou prácou pri realizácii „svojho “ projektu.
 
Do programu A(tra)ktívny Bardejov boli v tomto ročníku predložené dva projekty:
 
Projekt č. 01: Hrad Zborov – obnova a kultúrne podujatie v roku 2022
 
Zborovský hrad ponúka veľkú príležitosť na vytvorenie oddychového a turistického miesta pre širokú verejnosť v Bardejovskom okrese. Združenie na záchranu Zborovského hradu chce skĺbiť opravu časti hradu za účelom vzniku bezpečného výletného miesta a ponúknuť verejnosti kultúrny program na treťom historickom nádvorí hradu počas letných mesiacov pod názvom LETO NA HRADE.
Rozpočet projektu: 3 500 €.
 
Projekt č. 02: Predškoláci do vody!
 
„Dieru na trhu“ v oblasti plávania s malými deťmi v Bardejove sa rozhodla „zaplatať“ Plavecká škôlka Bardejov o.z. Na plavárni na Vinbargu bude od septembra organizovať výučbu plávania detí predškolského veku hravou formou vo vode a súbežne vzdelávať rodičov detí v oblasti plávania a športu.
Rozpočet projektu: 5 000 €.
 
Bližšie informácie k podujatiu i spôsobe uhrádzania štartovného môžu záujemcovia získať na www.knbj.sk, knbj@bardejov.sk, tel. č. 0907 972 763, alebo v kancelárii nadácie na Radničnom námestí 21, 1. poschodie.
(15:12, V. Savčinský, J. Jarina, foto: Auri foto)
Diskusia
Pridať komentár