VIDEO | Redakcia AHOJ.TV vyhrala novinárske kolky 2022

1549x
14. Júl 2022
Redakcia AHOJ.TV vyhrala novinárske kolky 2022
Pozrite si našu videoreportáž 
 
Novinárske kolky vo Veľkom Šariši napísali už svoju 22. kapitolu. Regionálna organizácia Slovenského syndikátu novinárov v spolupráci s mestom podujatie organizuje každoročne. Najlepší jednotlivci i kolektívy si do svojich redakcií odniesli cenné kovy. Tento rok sa najviac darilo tímu AHOJ.TV.
 
„Tak ako možno pri mnohých športoch, tak aj práve pri tomto nie každý síce môže vyhrať. Máme prvé, druhé, tretie miesto i viacero kategórií, ale myslím si, že čo je dôležité, tak to je dobrá nálada. Keď si túto dobrú náladu každý zo súťažiacich odnesie, tak možno nestráca tú nádej, aby v budúcom roku možno stál i na tých pódiových miestach, takže ja si myslím, že tu je dobrá nálada a som rád, že práve zase do nášho mesta prišli a mohli sme si takto spoločne zašportovať,“ ozrejmil Viliam Kall, primátor mesta Veľký Šariš.
 
 Víťazný tím  AHOJ.TV
 
„Skvelá atmosféra, skvelá účasť. Dnes súťažilo 18 kolkárov, novinárov i novinárok, čiže je to super,“ zhodnotil Ján Jacoš, riaditeľ turnaja.
 
„Mnohí z vás, ktorí sa tu už stretávame niekoľko rokov, tak ste sa o veľa zlepšili, čo ja veľmi chválim, pretože mňa hlavne teší, že pravidlá kolkov už dokonca aj ovládate,“ ozrejmila Iveta Perecárová, manažérka TJ Slavoj Veľký Šariš.
 
Práve táto akcia je jednou z mála, na ktorej sa majú novinári možnosť spolu stretnúť, zasúťažiť si a porozprávať sa. Už viac ako dve desaťročia sa konajú vo Veľkom Šariši, za čo patrí poďakovanie aj vedeniu mesta.
 
 
„Kolky jednoznačne patria k histórii Šariša. Majú tu skoro storočnú históriu a naši reprezentujú naše mesto práve skrz kolky a možno práve pre nás je to atraktívne práve skrz toho, že sú to kolky, ktoré nie sú typické, pretože to nie je bowling, nie je to tenis ani futbal. Proste sú to kolky, a keď to takto zazvoní vzadu, tak vieme, že vtedy tie emócie sú správne a mnohých to poteší,“ uviedol primátor mesta.
 
Atmosféra bola aj tento rok veľmi priateľská a dobrá, no všetci súťažiaci išli na maximum, veď chceli získať čo najlepšie umiestnenie.
 
„Som rada, že som sa opäť mohla zúčastniť novinárskych kolkov. Chodím tu každý jeden rok a dnes som bola opäť vo veľmi dobrom tíme, keďže sme zvíťazili, tak sa z toho teším. Taktiež sa teším z toho, že som sa stretla s kolegami, s ktorými sa fakt niekedy stretnem len raz za rok, takže sa môžeme aj porozprávať. Nie je to len o tom, že si zašportujeme, ale aj sa porozprávame a stretneme s kamarátmi,“ povedala Miroslava Baranová, členka víťazného tímu.
 
Pozrite si našu videoreportáž
 
„Ja som tu už asi tretí krát dnes s takou prestávkou po dvoch rokoch a musím povedať, že som veľmi rada, že som sem prišla a konečne videla známych, kamarátov a ľudí, s ktorými som niekedy spolupracovala v novinách a verím, že o rok sa tu stretneme opäť,“ uviedla Petra Kapová, súťažiaca.
 
„Teším sa, že máme podujatie ako novinári, ktoré nie je len o športe, ale dozvieme sa aj niečo nové priamo z Veľkého Šariša,“ povedal Milan Jusko, súťažiaci.
 
V rámci akcie sa zároveň uskutočnila tlačová konferencia, na ktorej primátor mesta oboznámil novinársku obec o všetkých novinkách i plánoch na najbližšie obdobie.
(11:38, red)
Diskusia
Pridať komentár