VIDEO | Benefičný športový deň Komunitnej nadácie Bardejov prilákal množstvo podporovateľov

988x
22. Júl 2022
Benefičný športový deň Komunitnej nadácie Bardejov prilákal množstvo podporovateľov 
 Pozrite si našu videreportáž
 
Už po jedenásty krát mali obyvatelia z Horného Šariša možnosť zasúťažiť si a zároveň peňažne prispieť ku skvalitneniu života v regióne. Vyzbierané financie budú použité na podporu projektov Komunitnej nadácie Bardejov.
 
„Tie peniaze idú do ako keby grantového fondu. V tomto prípade u nás na podporu projektov dvoch grantových programov, a to Čistý Bardejov a Deti a mládež,“ uviedol Jozef Jarina, správca Komunitnej nadácie Bardejov.
 
 Súťaž v nohejbale
 
Prítomní súťažili v rôznych športoch – v tenisovej štvorhre, bedmintone, lukostreľbe, petangu a po niekoľkých rokoch znova aj v nohejbale.
 
„Prvé ročníky boli vlastne o tom tenise, ale nie všetci ľudia hrajú tenis, takže sme sa snažili začať organizovať i ďalšie podujatia. Jedným z takých najúspešnejších je lukostreľba,“ informoval Vladimír Savčinský, predseda Správnej rady Komunitnej nadácie Bardejov.
 
„Z roka na rok je tu viac a viac účastníkov, čo ma teší, že tá lukostreľba sa stáva takým obľúbeným športom, hoci musím povedať, že luk je veľmi nebezpečná zbraň,“ ozrejmil Martin Kutný, garant súťaže v lukostreľbe.
 
 Medaily pre súťažiacich
 
„Pravidelne sa zúčastňujem turnajov v tomto areály a musím povedať, že toto je jeden z tých, ktorý má pre mňa najväčší zmysel, pretože pomáha ľuďom a myslím si, že pomáhať ľuďom je to najdôležitejšie, čo môžeme urobiť. Ak len takouto formou, tak je to fajn,“ povedal Branislav Boďo, súťažiaci.
 
Komunitná nadácia Benefičný športový deň usporiadala v spolupráci so Športcentrom Bardejov v areáli Tenisového centra na Kutuzovovej ulici. Práve v minulosti tento areál získal finančnú podporu za najkrajšie upravené priestranstvo a odvtedy spolupráca s komunitkou funguje na výbornej úrovni.
 
 Súťaž v tenise
 
„Za tie peniaze sa nám podarilo vybudovať prvé detské ihrisko. V tom období sme tu akurát mali postavené na tomto mieste unimobunky, ktoré už spĺňali taký štandard, že tam bola šatňa pre mužov i pre ženy, toalety, kaviarnička, čiže také útulné to bolo a mali sme vtedy nafukovaciu halu. Takto sme sa postupne sme sa rozdelili a postavili sme toto centrum,“ uviedol Miroslav Hečko, konateľ TK WLP s.r.o..
 
Pre súťažiacich bolo počas celého dňa pripravené chutné pohostenie i občerstvenie, o ktoré sa postaral šéfkuchár športcentra.
 
 Súťaž v lukostreľbe
 
„Zabezpečujeme nápoje, jedlo a poskytujeme im priestor. Táto akcia sa tu u nás koná už jedenástykrát a sme veľmi radi, že sa k nám vracajú,“ poznamenal Martin Mihál, šéfkuchár Športcentra.
 
Víťazi jedenásteho ročníka si domov odniesli nielen cenné kovy a poháre, ale aj dobrý pocit za poskytnutú pomoc pre ďalšie projekty komunitnej nadácie.
(14:53, red)
Diskusia
Pridať komentár