Gymoš: Jedinečná

21x
04. November 2015

Jedinečná

12208371_1050398434978490_5198607343208174189_n.jpg

Foto: Gymoš

 

„Navždy sa zachová v pamäti stužková....,“ slová, ktoré si budem pamätať do konca života. Ani sa mi nechce veriť, že som to dokázala a pripnutím zelenej stužky som vstúpila do sveta dospelých. Tak, ako bol 23. október výnimočný večer pre mňa, rovnako výnimočný bol aj pre mojich spolužiakov. Nešlo nám o drahé účesy alebo šaty. V prvom rade  sme sa chceli poďakovať všetkým tým, ktorí pri nás stáli celé štyri roky, posúvali nás dopredu a robili z nás lepších ľudí.

Verte mi, že zorganizovať stužkovú dá  poriadne zabrať. Od piatkového rána ma prenasledoval stres, nevedela som, čo skôr robiť, či ísť do veľkoskladu nakúpiť  nealkoholické nápoje, alebo  priviesť koláče. Našťastie sme za pomoci mojich spolužiakov všetko zvládli a už o desiatej bola sála na stužkovú pripravená. Tri hodiny pred jej začiatkom som vošla do sály a skoro som odpadla. Krásne vyzdobená sála v zlato-maslovej farbe a svetelná stena s našimi fotkami mi vyrazili dych. Hodinová ručička sa však pomaly blížila k šiestej hodine. Na chodbe už bola nastúpená celá trieda, triedna učiteľka pripravená. Po zaznení prvých hudobných tónov sme začali vstupovať do sály. Pohľad mi padol na ľudí, ktorí pri mne vždy stáli, mojich rodičov a učiteľov. Vypočula som si niekoľko dojemných prejavov, pri ktorých som si uvedomila vážnosť situácie. Najviac ma dojal príhovor spolužiačky Paťky, počas ktorého hádam žiadne oko neostalo suché.

Čo sa týka programu, bol veľmi pestrý a určite si každý prišiel na svoje. Hostia boli svedkami rôznych scénok, tancov, reklám a v neposlednom rade spoločnej pesničky od Adama Ďuricu - Mandolína. Ľudia sa smiali, bavili a tlieskali. Celý priebeh dopadol nad moje očakávania. Čas plynul strašne rýchlo a ani som si nestihla poriadne zatancovať, už nasledovala kronika. Nedá mi  nespomenúť prekvapenie pre našu drahú triednu učiteľku Vierku Michalčinovú v podobe poukážky na masáže a kozmetiku. Mám pocit, že stužková našu triedu spojila a teraz fungujeme ako veľká rodina. Chcela by som poďakovať mojej milovanej 4.H za krásny večer a dúfam, že si spoločný čas do konca štúdia ešte poriadne užijeme.

(16:05, Gymoš, J. Bosáková)

GYMOŠ logo.jpg

Diskusia
Pridať komentár