Bardejovčania porazili v príprave aj Sláviu TU Košice

1931x
31. Júl 2022
Dokázali otočiť skóre
V súboji Marko Lukáč (v modrom) 
 
V ďalšom prípravnom zápase nastúpili futbalisti Partizána Bardejov v domácom prostredí proti Slávii TU Košice. Slávia patrila k tomu lepšiemu, čo ponúkal minulý ročník najvyššej regionálnej súťaže. Bez problémov si zabezpečila účasť v reorganizovanej 3. lige.
 
V mužstve je rad futbalistov so skúsenosťami z vyšších súťaží. Napriek tomu, v súboji s Kicovými mladíkmi, ťahali za kratší koniec.
 
Vyzerá to tak, že tréner Partizána Rastislav Kica buduje konkurencie schopné mužstvo. Niekoľkých skúsených hráčov (Čikoš-Pavličko, Hanuščák, Berecký, M. Lukáč) dopĺňajú talentovaní mladíci so skúsenosťami z prvej dorasteneckej ligy doma i v zahraničí.
 
Šimon Kukulský (v modrom) bojuje o loptu 
 
Odchovanci Kmec, Kukulský, Bombik ale aj Stolárik, Somov, Šott a Da Silva dokazujú, že futbal hrať vedia a ak budú takto pokračovať, onedlho im bude Bardejov malý. Kica mužstvo vhodne doplnil aj futbalistami z iných klubov (Borok, Olexa, Haščák, Venediktov). Aj tu ide prevažne o mladých hráčov, ktorí majú kariéru ešte pred sebou.
 
Samozrejme, že stále je na čom pracovať. Predovšetkým je nutné vyvarovať sa chýb v obrannej činnosti. Jedna takáto hrúbka dostala súpera do vedenia, keď sa presadil Človečko. Našťastie domáci nerezignovali a Borok v 22. minúte vyrovnal.
 
Tretí gól zápasu odštartovala pekná strela Olexu. Brankár hostí Pangrác (bardejovský odchovanec) ju vyrazil a Kmec pohodlne rozvlnil sieť jeho brány.
 
 
Aj v druhom polčase boli domáci o niečo lepší. Už v úvode druhej časti hry vyrobili hostia faul v šestnástke a nariadený pokutový kop Bombik bez problémov premenil.
 
Občas pohrozili aj hráči z Košíc, ale Čikoš-Pavličko vytiahol niekoľko dobrých zákrokov a tak sa skóre už nemenilo.
 
Súčasný káder Partizán Bardejov: Ján Čikoš-Pavličko (1989), Michal Berecký (1993), Miroslav Hanuščák (1998), Vladimír Pyda (1995), Šimon Stachura (1998), Šimon Kukulský (2004), Savelyi Somov (2000), Marko Lukáč (1993), Andrej Stolárik (2003), Kristián Bajaj (2003), Patrik Bombik (2003) - všetko odchovanci, Dávid Haščák (1998), Lukáš Križanovský (1997) - odchovanec, Artem Venediktov (1999 - Rusko), Pedro Guilherme Chaves Batista Da Silva (2003 - Brazília) – v súťažnom ročníku 21/22 hral za U19 Partizána, Jaroslav Kmec (2003) – odchovanec, Ondrej Elexa (2000), Hugo Šott (2002) – odchovanec, Sebastián Borok (2002), Nikolas Lukáč (2003) - odchovanec
 
V mužstve je 15 hráčov, ktorí s futbalom v Bardejove začínali a možno ich rátať za odchovancov klubu. K nim môžeme prirátať aj Da Silvu. Ten v Partizáne hrával za starší dorast.
 
Vekový priemer Partizánov je 23 rokov. Cudzinci sú traja (Somov, Venediktov – Rusko, Da Silva – Brazília). Káder ešte nie je uzavretý a tak je možné, že ho doplnia.
 
V sobotu 6.8. čaká Bardejovčanov úvodný zápas tohto ligového ročníka, Partizáni cestujú do Vranova. Doma sa predstavia v piatok 12.8. o 17.30 hod. Ich súperom bude Stropkov.
 
Partizán Bardejov – Slávia TU Košice 3:1 (2:1)
Góly: 23. Borok, 41. Kmec, 47. Bombik (PK) – 2. Človečko
Rozhodovali: Židišin, Kmec, Šuľa.
Bez kariet. 150 divákov
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Čikoš-Pavličko – Kukulský, Kmec, Bombik, Elexa, Borov, Somov, Lukáč, Stolárik, Haščák, Berecký. Striedali Pangrác-Piter, Venediktov, Da Silva, Šott
(13:33, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár