Mesto Prešov úspešne ukončilo úpravy plôch na Mukačevskej ulici

659x
04. August 2022
Mesto Prešov úspešne ukončilo úpravy plôch na Mukačevskej ulici
 Výmena povrchu vozovky a nové parkovacie miesta
 
Po rekonštrukcii chodníka vedúceho k Materskej škole na Mukačevskej ulici zrealizovalo mesto Prešov aj rozsiahlu obnovu okolitých plôch vnútroblokov.
 
V rámci celkovej úpravy plôch na Mukačevskej ulici č. 2-16 a 90-94 bola zrealizovaná výmena povrchu vozovky a obrubníkov a novovybudované parkovacie plochy na 9 miestach v počte 54 nových parkovacích miest, vrátane priestoru pre odpadové nádoby.
 
V okolí jednotlivých plôch prebehla aj obnova verejnej zelene, vďaka ktorej sa stala lokalita ešte zelenšou a atraktívnejšou pre bývanie, ale aj trávenie voľného času.
 
 Občanov tešia predovšetkým parkovacie miesta
 
Pribudli desiatky stromov na viacerých miestach Mukačevskej ulice a revitalizáciou prešli aj cestné ostrovčeky a okolie vybudovaných parkovacích plôch.
 
„Teší ma, že sa nám darí pokračovať v budovaní nových parkovacích plôch a revitalizovaní verejných priestranstiev, čo zvyšuje kvalitu života v našom meste, ale aj príťažlivosť celého okolitého prostredia v tejto lokalite. Verím, že obyvatelia ocenia aj novovysadenú zeleň a použitie materiálov prospešných pre zlepšenie klimatickej situácie a udržiavanie vody v prostredí,“ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.
 
 Primátorka Andrea Turčanová verí, že obyvatelia ocenia revitalizíciu verejných miest
 
Pri budovaní nových parkovacích plôch bola využitá dlažba, ktorá je ob vezvlášť šetrná k životnému prostrediu. Jej hlavnou výhodou oproti asfaltovému podkladu je udržiavanie vody v prostredí, vďaka čomu sa zlepšuje aj závlaha okolitej zelene. Zároveň je možné pri prípadných rekonštrukciách inžinierskych sietí dlažbu rozobrať a opätovne zložiť.
 
Jednotlivé parkovacie miesta oddeľuje farebne odlíšená dlažba, čo spĺňa moderné štandardy realizácie parkovacích miest nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Stavebné práce zrealizoval Ing. Jozef Markocsy, EGM. s konečnou cenou prác vo výške 80 851,99 eur s DPH.
(10:13, presov.sk)  
Diskusia
Pridať komentár