VIDEO | Anna-bál pri rybníku v obci Hertník prilákal davy ľudí

1225x
04. August 2022
Hertnícky Anna-bál oslávil už 8. ročník
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Tradičný Anna-bál, ktorý sa organizuje v rámci Kultúrneho leta každoročne pri rybníku v obci Hertník oslávil svoj 8. ročník. Tento rok prilákal slušný počet návštevníkov.
 
„Kultúrne leto v Hertníku začína zapálením vatry, ktorú robí Slovenský klub turistov Hertník, a to je okolo Jána v júni, no a potom každú nedeľu je tu také krátke dvojhodinové vystúpenie nejakých skupín. Centrum toho všetkého alebo také gro je teraz. Volá sa to Anna-bál, pretože to je stále po 26. po Anne,“ ozrejmil Jozef Semanek, starosta obce Hertník.
 
 Do tanca hrala skupina Dynamic
 
Podujatia sa zúčastnilo vyše 700 ľudí. Nechýbali ani rôzne atrakcie pre deti, medzi ktoré patrila jazda na koni, ukážka hadov, vlka či orla.
 
„Máme tu skupinu Dynamic, ktorá nám hrá do tanca, čím robia peknú scenériu. Je tu Boborland, a to je Barborík so svojou partiou, ktorí pre deti a pre mládež robia program ako maľovanie na tvár a tie náležitosti, ktoré dnešná mládež obľubuje, no a potom tu je Štefan Barančík z Humenného zo spoločnosti Čiko, ktorí robia jazdu na koni, ale i ukážky s orlom, hadmi či s vlkmi,“ uviedol Jozef Semanek, starosta obce Hertník.
 
 Ceny do tomboly
 
Akcia sa konala aj počas pandemického obdobia, no v obmedzenom počte. Návštevníci tento rok vyjadrili veľkú spokojnosť s týmto rodinným podujatím.
 
„Ako sa deti pekne zabávajú, program Boborlandu a samozrejme kapela, v ktorej dobre hrajú, no a tak,“ odpovedal návštevník podujatia.
 
K dispozícii bola ukážka rôznych zvierat 
 
„Že tu je viac ľudí ako som predpokladal, hlavne cudzích,“ uviedol návštevník.
 
„Páči sa mi, že je to hlavne zamerané na deti a to, že je to v prírode,“ uviedla návštevníčka.
 
 Deti lákala cukrová vata či pukance
 
„My sme teraz práve prišli a hlavne sa nám páči pre deti skákací hrad a asi to najviac,“ uviedla návštevníčka.
 
„Tak ja neviem, ale asi atrakcie pre deti najskôr,“ odpovedala návštevníčka.
 
Obec sa teší veľkému záujmu o takéto podujatia na rybníku, ku ktorému už čoskoro pribudne i nová reštaurácia.
(14:58, red)
Diskusia
Pridať komentár