Polícia objasnila ďalšiu lúpež, obvineniu čelí 20-ročný mladík z okresu Košice okolie

1102x
04. August 2022
Polícia objasnila ďalšiu lúpež, obvineniu čelí 20-ročný mladík z okresu Košice okolie
 Mladíkovi hrozí trest na sedem až dvanásť rokov
 
Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach okolie po vykonaní potrebných procesných úkonov a vyhodnotení zabezpečených dôkazov v uplynulých dňoch zo zločinu lúpeže obvinil 20-ročného Dávida z okresu Košice okolie.
 
Obvinený mladý muž podľa doterajšieho vyšetrovania pred dvoma týždňami 18. júla 2022 v nočných hodinách neďaleko jazera v katastri obce Kokšov Bakša v okrese Košice okolie napadol dvoch Košičanov vo veku 45 a 52 rokov, ktorí spali v drevenom prístrešku.
 
 
Obvinený Dávid sadol na staršieho z poškodených mužov, zobral nožík, ktorý mal poškodený muž vedľa seba, a s nožom v ruke pod hrozbou zabitia žiadal peniaze a telefón.
 
Mužovi odcudzil mobilný telefón a finančnú hotovosť 30 eur, otvárací nožík a iné veci. Potom si kľakol na druhého z poškodených mužov a s nožom v ruke kričal, aby vybral všetky veci z vreciek.
 
Keď tak muž urobil, obvinený Dávid mu vybral z peňaženky 50 eur, z krku strhol dve retiazky a ukradol mobilný telefón. Potom z miesta odišiel.
 
Obaja napadnutí Košičania, našťastie, žiadne zranenia neutrpeli a bola im spôsobená škoda okolo 500 eur. Obvinenému Dávidovi za tento skutok po dokázaní viny hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.
(14:00, KR PZ KE) 
Diskusia
Pridať komentár