VIDEO | Kobylský kotlík na výbornú, celá obec rozvoniavala guľášom

1202x
05. August 2022
Kobylský kotlík na výbornú, celá obec rozvoniavala guľášom
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Kobylský kotlík je súťaž vo varení kotlíkového guľášu, ktorá sa koná v obci Kobyly už desiaty rok. Zakladateľmi sú duchovný otec Stanislav Takáč a Starosta obce, Jozef Šoltys.
 
„Dobrý guľáš musí mať dobrú chuť. My pri varení dávame približne tri až štyri kilá väčšinou hovädzieho mäsa. Každý má možnosť si mäso vymeniť ak si niekto chce urobiť nejaký guľáš z diviny alebo niečo iné. Hodnotí sa chuť. Výhra závisí od sponzorov. Dnes to bude určite gril a nejaké nože. Každý bude mať nejakú ďalšiu odmenu samozrejme,“ uviedol Jozef Šoltys, starosta obce.
 
 Kobylský putovný kotlík
 
Okrem vecných cien získal víťaz súťaže aj putovný kotlík. Prezradil i to, prečo sa rozhodol zúčastniť tejto súťaže.
 
„Ide o to stretnúť sa, porozprávať sa a zaspievať si. O tom to je,“ prezradil Ján Vaňo, družstvo Šočevaň.
 
„Keď je dobrá partia susedov na ulici a robí sa nejaká akcia v obci, tak sa snažíme zúčastniť a podporiť tak samozrejme každú akciu v obci,“ ozrejmil Jozef Hankovský, družstvo Nová ulica.
 
 Kobylský kotlík prilákal veľa návštevníkov
 
A akú igredienciu používali pri varení guľášu?
 
„Každý rok skúšame niečo nové a uvidíme či nás tá igrediencia posunie vyššie,“ odpovedal Ján Vaňo, družstvo Šočevaň. „Naša igrediencia je domáca 52% slivovička,“ povedal Jozef Hankovský, družstvo Nová ulica.
 
Obhájiť svoj titul sa pokúsil aj minuloročný víťaz so svojim súťažným družstvom Cigáni z Močáre.
 
Deti zaujal Tárajko a Popletejka
 
„Konkurencia je veľká, takže ťažko povedať. Prišli sme obhájiť ho, ale či obhájime, tak to nevieme,“ povedal Viliam Kundrác, družstvo Cigáni z Močáre.
 
V rámci Kobylského kotlíka si organizátori pripravili pre najmenších hostí - skákací hrad a MINIDISKO SHOW s rozprávkovými maskotmi Tárajko a Popletajka. Pre dospelých bola pripravená ochutnávka guľášu, tombola a HOBBY dražba.
 
Pre najmenších bol pripravený skákací hrad 
 
„Vznikla preto, aby dávala ľudí dohromady, aby všetci mali pocit, že si vedia navzájom nejak pomôcť či už tu v obci alebo v regióne. Vznikla preto, lebo je tu materská škôlka a škola. Výťažok z tejto dražby ide vlastne na podporu pre tieto decká, ktoré sú tu v dedine a vlastne slúži to i pre celú spoločnosť,“ informoval Vladimír Kažimír, majiteľ firmy Hobby House Kobyly.
 
Skvelým receptom sme neodolali, a tak sme ochutnali aj my.
(8:58, red)
Diskusia
Pridať komentár