Movember – páni, podporte charitatívny projekt

18x
08. November 2015

Movember – páni podporte charitatívny projekt


MovemberHOG2013_styles.png

Páni, na výber máte rôzne tvary a variácie fúzov

 

Mnohým pri mesiaci november napadne automaticky sychravé počasie, predzvesť zimy a vianočných sviatkov, sviatok dušičiek alebo iné asociácie. November je však každoročne sa konajúca, charitatívne zameraná akcia. Účelom je získanie finančných prostriedkov a zároveň zvýšenie povedomia o zdraví mužov. November sa stal mesiacom mužskej solidarity a osveta je zameraná predovšetkým na prevenciu typicky mužského ochorenia, ktorým je rakovina prostaty. Názov preto vznikol ako spojenie anglických slov Moustache (fúzy ako znak vyjadrujúci mužskosť) a November = MOVEMBER.

Projekt sa začína už v úvode mesiaca tým, že muži sa oholia dohladka a do konca mesiaca si nechávajú rásť fúzy na znak podpory tejto akcie. Záštitu nad projektom poskytuje nadácia Movember, ktorá okrem zvyšovania povedomia o chorobe vyzýva taktiež na každoročné preventívne prehliadky, ktoré sú prvým krokom k určeniu diagnóz, a na ktoré, priznajme si, v dnešnom uponáhľanom svete zabúdajú tak ženy, ako aj muži.

Vrcholom akcie je vyberanie a zaslanie finančného príspevku od fyzickej osoby, medzi priateľmi a firmami na konto organizácie, ktorá peniaze prerozdelí konkrétnym osobám alebo využite na výskum rakoviny či osvetu problematiky. Takže dámy, ak vo svojom okolí uvidíte tento mesiac príliš veľa fúzatých mužov, vedzte, že nemusí ísť vždy len o prvoplánovo módnu záležitosť, ale svojimi fúzikmi môžu podporovať túto ušľachtilú myšlienku. A páni, keď skúste sa aj vy zapojiť, viac informácii a možnosť registrácie seba a svojich fúzikov nájdete na stránke https://cz.movember.com/

(12:04, A.Marková)

Diskusia
Pridať komentár