Na Adlerovej ulici v Košiciach sa začalo s rekonštrukciou podchodu

792x
08. August 2022
Na Adlerovej ulici v Košiciach sa začalo s rekonštrukciou podchodu
 V podchode prebiehajú rekonštrukčné práce
 
Dnešným dňom sa začalo s rekonštrukciou podchodu na Triede arm. gen. L. Svobodu – Adlerova na Sídlisku Dargovských hrdinov. Stavebné práce musia byť podľa zmluvy hotové najneskôr do konca tohto roka.
 
Práce uskutočňuje ich košická spoločnosť Lptex, ktorá vo verejnom obstarávaní uspela so svojou ponukou vo výške 279 439 eur. Tá bola o vyše 17 percent nižšia ako predpokladaná hodnota zákazky.
 
 Podchod na Adlerovej ulici
 
Chodci nebudú môcť využívať podchod do konca roka
 
Z dôvodu rekonštrukcie nebude najbližších 5 mesiacov možné prechádzať podchodom zo zastávky MHD Kalinovská v smere na túto ulicu a ani na Adlerovu ulicu. Chodci budú môcť pri prechádzaní na druhú stranu cesty využiť priechod neďaleko Lidlu alebo neďaleký podchod pri zastávke MHD Fábryho.
 
Stavebné práce so sebou prinesú aj dopravné obmedzenia. V štvrtok ráno sa začne s frézovaním povrchu vozovky v blízkosti podchodu na jeho pravej strane v smere do centra. Obmedzenia budú vyznačené dočasným dopravným značením a prejazd nad podchodom bude možný vo voľnom jazdnom pruhu.
 
 Na sídlisku sú naplánované i iné rekonštrukcie
 
Na sídlisku sú v pláne aj ďalšie rekonštrukcie na Postupimskej a Zupkovej
 
Mesto Košice plánuje zrekonštruovať aj ďalšie podchody na Triede arm. gen. L. Svobodu. V súčasnosti sa spracovávajú súťažné podklady pre verejné obstarávanie na výber projektanta pre vypracovanie projektovej dokumentácie na rekonštrukcie podchodov na Postupimskú a Zupkovu ulicu.
 
Ak všetko pôjde podľa plánov, na jar budúceho roka by sa po získaní stavebného povolenia malo začať verejné obstarávanie na výber zhotoviteľa stavebných prác u oboch podchodov. Víťazná spoločnosť by s ich rekonštrukciou následne mohla začať v druhej polovici budúceho roka.
(15:22, kosice.sk) 
Diskusia
Pridať komentár