Máte najkrajšiu predzáhradku alebo balkón? Prihláste sa a vyhrajte super ceny

706x
09. August 2022
Máte najkrajšiu predzáhradku alebo balkón? Prihláste sa a vyhrajte super ceny
Mesto Prešov vyhlasuje už 6. ročník súťaže o najkrajšiu predzáhradku a najkrajší balkón roka. Prešovčania môžu opäť okrem vlastnej záhradky prihlásiť aj tú, ktorú vo svojom okolí najviac obdivujú.
 
Súťaž s názvom Najkrajší balkón a predzáhradka roka pripravuje mesto Prešov už od roku 2016. Jej cieľom je podporiť obyvateľov, ktorí sa podieľajú na skrášľovaní predzáhradok a balkónov, a tak vytvárajú krajší a príjemnejší verejný priestor. Už tradične sa súťaží o skvelé ceny, ktoré určite potešia nejedného vášnivého záhradkára.
 
 Súťaž trvá do 19. augusta 
 
„Do Súťaže o najkrajšiu predzáhradku, balkón či okolie vchodu do bytového domu sa každý rok hlási čoraz viac Prešovčanov, ktorí svoj talent zhmotňujú v krásnych záhradných dielach. Obdivujem ich šikovnosť a starostlivosť a teším sa, že tento rok opäť uvidíme nové predzáhradky a balkóny, ktoré svojimi kvetmi, stromčekmi, aranžmánmi či bylinkami očaria nás všetkých,“ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.
 
Okrem vlastnej predzáhradky či balkónu môžu Prešovčania do súťaže prihlásiť aj predzáhradky či balkóny svojich susedov, známych, alebo aj tie, ktoré dennodenne obdivujú cestou do práce. V takomto prípade je potrebné uviesť presnú lokalitu a mesto Prešov sa s majiteľmi následne skontaktuje.
 
Súťaží sa v 3 kategóriách:
 
Najkrajší balkón
 
Najkrajšia predzáhradka rodinného domu
 
Najkrajšie okolie vchodu do bytového domu
 
Pozrite si našu videoreportáž
 
Výhercovia prvých troch miest v každej kategórii získajú skvelé ceny od partnerov súťaže - spoločnosti Technické služby mesta Prešov, a.s. a spoločnosti Záhrada Real, s.r.o., ktoré môžu využiť pri ďalšom skrášľovaní svojich predzáhradok a balkónov.
 
Priebeh súťaže:
 
Základnou podmienkou účasti v súťaži je zaslanie fotografie rozkvitnutého balkóna, okna, lodžie, predzáhradky, alebo verejného priestoru.
 
Fotografie môžu súťažiaci poslať elektronicky na e-mailovú adresu predzahradka@presov.sk, prípadne ich doručiť na adresu MsÚ Prešov, Hlavná 73, 080 01 Prešov, pričom obálku označia slovom Predzáhradka. Nezabudnite uviesť svoje kontaktné údaje.
 
Termín zaslania fotografií je do 19. augusta 2022 vrátane. Odborná porota vyberie podľa fotografií finalistov a vyhodnotí súťaž v jednotlivých kategóriách. Základným kritériom bude estetický vzhľad súťažných plôch a balkónov.
 
Cenu získa ten, kto sa o balkón, predzáhradku či verejný priestor stará. Vyhodnotenie a odovzdanie hodnotných cien bude v mesiaci september 2022.
(14:13, presov.sk) 
 
Diskusia
Pridať komentár