Alkoholu na cestách stále pribúda

1589x
10. August 2022
Alkoholu na cestách stále pribúda 
 
 Podgurážený vodič skončil dolu hlavou
 
Situácia na cestách si v posledných mesiacoch vyžiadala zvýšené dopravné kontroly a opatrenia. Rastúci trend smrteľných dopravných nehôd, nehôd s ťažkými následkami na zdraví, ale hlavne nárast počtu alkoholom „posilnených“ účastníkov cestnej premávky, Policajný zbor nemôže nechať ľahostajným. 
 
Opitý vodič zostal stáť s prevráteným vozidlom 
 
Včera krátko po polnoci viedol 48-ročný muž z okresu Trebišov motorové vozidlo zn. Škoda po ceste v katastri obce Zemplínska Nová Ves, pričom pri prejazde ľavotočivej zákruty zišiel mimo vozovku do priekopy, následne prešiel cez železničnú trať, kde vozidlo vymrštilo do vzduchu, až napokon dopadlo za železničnou traťou na trávu, kde ostalo stáť na streche. Vodič bol po dopravnej nehode podrobený dychovej skúške s výsledkom 0,57 mg/l, čo je v prepočte 1,19 promile.  
 
 Aj takto môže dopadnúť nezodpovedný vodič
 
O tri hodiny neskôr prišiel na rad ďalší nešťastník
 
Včera približne 3 hodiny po polnoci viedol 30-ročný muž z Košíc motorové vozidlo zn. Kia Ceed po parkovisku na Jasuschovej ulici, kde bol zastavený a kontrolovaný policajnou hliadkou. Počas kontroly bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 1,07 mg/l, čo je v prepočte 2,23 promile. V oboch prípadoch bolo vodičom vznesené obvinenie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. 
 
 Polícia eviduje zvýšený počet dopravných nehôd, ktoré zapríčinil alkohol
 
Opitý cyklista narazil do odtoku  
 
V pondelok večer viedol muž z obce v okrese Košice – okolie bicykel po miestnej komunikácií v jednej z obcí Košice – okolie, pričom s bicyklom zišiel mimo vozovku, kde po prejdení niekoľkých metrov narazil do odtokového kanála. Pri páde utrpel zranenia s dobou liečenia do 42 dní. Dychovou skúškou bola u cyklistu nameraná hodnota 0,94 mg/l, čo je v prepočte 1,96 promile.
(11:37, KR PZ KE)
Diskusia
Pridať komentár