Tip na rodinný výlet : Biokúpalisko Levočská Dolina

1436x
10. August 2022
Navštívte biokúpalisko Levočská Dolina
 Biokúpalisko Levočská Dolina
 
Prinášame vám tip na rodinný výlet alebo dovolenku na Slovensku v krásnom prostredí Levočských vrchov. Kúpalisko Levočská Dolina by malo byť opäť otvorené už tento víkend. Otváracia doba biokúpaliska závisí od počasia. 
 
Biokúpalisko Levočská Dolina sa nachádza 7 km od centra mesta Levoča, v krásnej prírode Levočských vrchov. Toto biokúpalisko je jedným z najmladších kúpalísk svojho druhu na Slovensku. Čistenie vody tu prebieha prirodzeným spôsobom – filtráciou cez sústavu rastlín a štrk, teda sa nepoužívajú žiadne chemické látky.
 
Okrem kúpacej nádrže nájdu hostia v areáli aj rybník, v ktorom je možný rybolov bez rybárskeho lístka. K dispozícii je tiež pieskovisko so šmýkalkou pre deti, trampolína, bufety, sociálne zariadenia a prezliekarne.
 
 V blízkosti biokúpaliska sa nachádza možnosť zapožičania bicyklov
 
Biokúpalisko v Levočskej Doline má vo svojej blízkosti aj Relax centrum, kde nájdete útulnú reštauráciu, wellness (bazén s protiprúdom, sauny, masáže) a bowling bar. Resort Levočská Dolina prevádzkuje okrem už spomenutých služieb aj požičovňu horských a elektrických bicyklov. 
 
Dopravná dostupnosť
 
Mesto Levoča je napojené na diaľnicu D1 (E50), vďaka čomu je k resortu výborná dostupnosť. Cez Levoču prechádza cesta 1. triedy č. 18 spájajúca okresné mesto s okolitými dedinami a inými mestami. 
(14:23, KOCR,  levocskadolina.sk)  
Diskusia
Pridať komentár