Zlodeji odcudzili bicykle z pivnice a kočikárne

1173x
11. August 2022
Zlodeji odcudzili bicykle z pivnice a kočikárne
 Ilustračný záber
 
Policajti zo Starej Ľubovne a taktiež z Vranova n/Topľou vyšetrujú krádeže bicyklov, ktoré ich majitelia mali odložené v pivnici, resp. v kočikárni.
 
V priebehu minulého týždňa doposiaľ neznámy páchateľ vošiel vchodovými dverami do bytového domu na Okružnej ulici v Starej Ľubovni a prešiel do pivničných priestorov. Na jednej z pivníc vypáčil dvere a ukradol odtiaľ bicykel. Následne sa vlámal aj do druhej pivnice, z ktorej ale nič neukradol.
 
 
Výška spôsobenej škody zatiaľ nebola vyčíslená. Vranovskí policajti vyšetrujú krádež bicykla z kočikárne bytového domu v obci Zámutov. Ku krádeži došlo počas noci z utorka na stredu, kedy zatiaľ neznámy páchateľ vypáčil dvere na bytovom dome a z kočikárne odcudzil bicykel. Spôsobená škoda bola vyčíslená na takmer 1 600.- €.
 
Ako predchádzať krádežiam vecí z pivníc
 
Pri predchádzaní takýmto krádežiam je dôležité, aby už vchodové dvere do bytových domov boli riadne zatvorené a aj uzamknuté. Zároveň je dôležité, aby obyvatelia bytov neotvárali vchodové dvere cudzím ľuďom. 
 
Pozrite si našu videoreportáž 
 
Dvere do pivničných priestorov a pivníc by mali byť riadne uzamknuté. Zvážiť aké cenné veci v pivnici odkladáme. Zvlášť, ak máme tradičné „bytovkové“ pivnice z obyčajných drevených latiek, ktoré sú uzamknuté len petlicou s visiacim zámkom. Takéto zabezpečenie nepredstavuje pre zlodeja žiadny problém a je ľahko prekonateľné.
 
Odporúčame zvážiť zvýšenie zabezpečenia aj týchto priestorov, nie len vstupných dverí do vlastného bytu a poradiť sa s odborníkmi o vhodných možnostiach zabezpečenia proti zlodejom do spoločných pivničných priestorov ako aj jednotlivých pivníc majiteľov bytov.
 
Za zváženie stojí taktiež nainštalovanie bezpečnostných kamier pri vchodových dverách a na chodbách, ktoré môže pomôcť pri vypátraní zlodeja a ukradnutých vecí.
(14:08, KR PZ PO)
Diskusia
Pridať komentár