Letné vlaky v PSK ponúkajú množstvo lákadiel

914x
12. August 2022
Spoje premávajú do 11. septembra
 Letné vlaky 2022
 
Letnú turistickú sezónu v Prešovskom samosprávnom kraji (PSK) podporujú aj v tomto roku mimoriadne sezónne vlaky. Ministerstvo dopravy a výstavby SR v spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovensko, ako aj vyššími územnými celkami a krajskými organizáciami cestovného ruchu vypravuje 43 vlakov na 10 linkách do vybraných turistických lokalít naprieč Slovenskom.
 
V Prešovskom kraji sú najväčšími lákadlami vlakové linky na trasách Košice – Prešov – Plaveč – Stará Ľubovňa, linka smerujúca do Polonín na trase Prešov – Stakčín a tohtoročná novinka Košice – Prešov – Bardejov.
 
V Bardejove čaká cestujúcich turistická sprievodkyňa v cene cestovného lístka. Pripravené sú tiež spojenia, ktoré cestujúcich letnými vlakmi dopravia naspäť. Spoje premávajú od 11. júna do 11. septembra 2022.
 
 Linka smerujúca do Polonín na trase Prešov – Stakčín
 
„Letné vlaky vytvárajú pre turistov ďalšie možnosti spoznávania zaujímavých lokalít. K atraktivitám patria napríklad kaštieľ a archeopark v Hanušovciach nad Topľou, hrad Šariš, hrad Plaveč na trase do Starej Ľubovne, samotné krajské mesto Prešov a mnohé ďalšie turistické zaujímavosti,“ uviedol výkonný riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska Martin Janoško.
 
KOCR Severovýchod Slovenska zvlášť podporila letný vlak na trase Košice – Prešov – Bardejov, pre cestujúcich vlakom je v Bardejove k dispozícii turistická sprievodkyňa v cene cestovného lístka. Mimoriadny letný vlak na trase Košice – Prešov – Bardejov premáva každý druhý víkend.
 
 
„V Bardejove je pre cestujúcich týmto vlakom pripravený bonus zdarma. Na železničnej stanici v Bardejove ich po príchode vlaku očakáva turistická sprievodkyňa s ľudovou hudbou,“ doplnil Janoško.
 
Najbližší spoj na trase Košice – Bardejov s turistickou sprievodkyňou bude vypravený počas víkendu 13. – 14. augusta, ďalšie 27., 28. a 29. augusta. V dňoch 25. – 28. 8. láka Bardejov návštevníkov aj jarmokom.
 
Letný vlak Prešov – Humenné – Stakčín premáva každú sobotu a nedeľu v dvoch pároch. Veľkým lákadlom je podľa Čechovej letný vlak na trase Košice – Prešov – Plaveč – Stará Ľubovňa. Premáva počas víkendov v dvoch pároch.
 
Cestovné poriadky a ďalšie informácie o vlakových spojeniach sú dostupné na webstránke www.zssk.sk/letne-vlaky/.
(11:15, KOCR Severovýchod Slovenska)
Diskusia
Pridať komentár