Svetová cyklistická špička opäť v Prešove, blížia sa elitné preteky Grand Prix

612x
12. August 2022
Svetová cyklistická špička opäť v Prešove, blížia sa elitné preteky Grand Prix
 
Velodróm Prešov bude 28. a 29. augusta 2022 opäť patriť prestížnym pretekom s medzinárodnou účasťou. Preteky Grand Prix Prešov sú spojené aj s Majstrovstvami Slovenska v dráhovej cyklistike.
 
Dráhová cyklistika na Slovensku bude mať na konci augusta v Prešove svoj sviatok. Na obnovenom prešovskom Velodróme sa v dňoch 28. - 29. augusta 2022 uskutoční už 5. ročník prestížnych pretekov Grand Prix Prešov.
 
Ide o preteky Medzinárodnej cyklistickej federácie UCI klasifikácie C2 na Slovensku. Na trati dlhej 333,33 metrov sa súčasne odohrajú aj Majstrovstvá Slovenska v dráhovej cyklistike mužov, žien, juniorov a junioriek.
 
 
Prešovčania tak budú môcť na velodróme vidieť okrem zahraničných pretekárov aj kompletnú slovenskú cyklistickú elitu.Počas dvoch dní pretekárov i divákov čaká nabitý program s olympijskými disciplínami Omnium, Scratch, Points race, Elimination.
 
Usporiadateľmi Grand Prix mesta Prešov sú mesto Prešov, Slovenský zväz cyklistiky a ŠK Velodróm Prešov. Mesto Prešov je jediným mestom na Slovensku s jedinečným cyklistickým komplexom – Velodrómom. Jeho výstavbu inicioval aktívny cyklistický oddiel Lokomotíva Prešov v spolupráci s mestom Prešov a Federálnym zväzom cyklistiky v Prahe.
 
 
V 80-tych rokoch bol prešovský cyklistický oddiel jedným z najlepších a najväčších cyklistických oddielov nielen na Slovensku, ale aj v celej ČSSR. Velodróm bol daný do užívania v roku 1989. Približne 15 rokov sa využíval, no neskôr areál postupne začal chátrať, upadal a bol neudržiavaný.
 
Prelomové obdobie prišlo s rokmi 2016 – 2017, kedy sa postupne začalo s obnovou tohto unikátu. V súčasnosti je zrekonštruovaná kompletne celá vstupná budova zvonku i zvnútra, spolu s terasou, opravená dráha a zakúpená špičková časomiera.
(13:14, presov.sk)
Diskusia
Pridať komentár