Vďaka Nadácii Košického samosprávneho kraja si leto v tábore užilo 84 detí

804x
15. August 2022
Vďaka Nadácii Košického samosprávneho kraja si leto v tábore užilo 84 detí
 Ilustračný záber
 
Najväčší úspech zožal športovo-zábavný KSK Camp, na letných táboroch sa zúčastnilo aj sedem detí z Ukrajiny.
 
Krajšie, zábavnejšie a veselšie leto mali tento rok deti vďaka letným táborom Košického samosprávneho kraja. Nové zážitky si vychutnali aj deti z rodín, ktoré by si pobyt v tábore za iných okolností nemohli dovoliť. Týchto malých východniarov podporila Nadácia Košického samosprávneho kraja (KSK), ktorá sa snaží rôznymi aktivitami dlhodobo a systematicky podporovať deti zo sociálne slabšieho prostredia.
 
 
„V spolupráci so župnými kultúrnymi zariadeniami sme sa snažili pripraviť ponuku táborov, ktorá by deti oslovila rôznymi aktivitami. Teším sa z toho, že pre 84 školákov sme vďaka Nadácii KSK dokázali pripraviť krajšie leto s plnohodnotným programom. Dokopy 18 organizácií nachystalo 36 turnusov táborov, no prázdninujúcich z krajskej nadácie najviac oslovil župný športový tábor. Aj to je jeden z dôvodov, prečo má naša nadácia zmysel. Prostredníctvom nej podporujeme, aby mali aj deti zo slabších rodín rovnakú štartovaciu čiaru na rozvoj svojich vedomostí a zručností,“ informoval predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.
 
Rokfortské fakulty, metlobal, ale aj výlety do ZOO, herecký casting v divadle či prechádzka históriou priamo v kaštieli je len zlomok z nevšedných aktivít, ktoré ponúkli župné zariadenia pre svojich táborových návštevníkov. Nadácia KSK pomohla rodičom pri registrácii, rezervovaní miesta aj s preplatením konkrétneho pobytu.
 
Pozrite si našu anketu
 
Leto odštartoval tábor Harry Potter a bodku za prázdninami snov dajú posledné turnusy športovo-zábavného KSK Campu, tábora Knihovníček, ktorý realizuje Zemplínska knižnica v Trebišove, ako aj IT Tábora, ktorý realizuje Gymnázium P. Horova v Michalovciach. Prázdniny si vďaka zaujímavým aktivitám za pomoci kraja užilo aj 7 detí, ktoré pochádzajú z Ukrajiny.
 
„Projekt táborov sme v tomto roku odštartovali pilotne, no môžeme skonštatovať, že sa medzi rodičmi aj deťmi ujal, preto chceme túto aktivitu rozhýbať aj budúci rok. O ponuke sme informovali prostredníctvom Nadácie KSK, ktorá kontaktovala základné školy v kraji. Ruku k dielu podali aj samotní učitelia, za čo chcem všetkým poďakovať,“ dodal Trnka.
 
 
Celková hodnota táborov, ktoré darovala župa, je 7 328 eur. Nadácia Košického samosprávneho kraja podporuje deti z chudobnejších pomerov, pomoc je cielená, zameriava sa na hradenie krúžkov, tréningov, ale aj školských pomôcok či napríklad športového vybavenia.
 
V jej databáze sú rodiny, ktoré z rôznych príčin nemajú dostatok financií na rozvíjanie talentu svojich potomkov. Nadácia sa snaží zastupovať túto funkciu a vytvára podmienky pre vzdelávanie aj efektívne strávený voľný čas.
(14:18, VUCKE) 
Diskusia
Pridať komentár