Dávajte si pozor na podvodníkov

1017x
16. August 2022
Podvodníci znova úradujú
 Nikomu neposkytujte citlivé údaje
 
Vo veci zločinu podvodu začala prešovský vyšetrovateľ trestné stíhanie. Zatiaľ neznámy páchateľ začiatkom tohto mesiaca v dopoludňajších hodinách telefonicky kontaktoval 74 ročného Prešovčana, ktorého podviedol a okradol.
 
Páchateľ sa mužovi predstavil ako pracovník zahraničnej polície. Z dôvodu vylákania peňazí od staršieho muža páchateľ predstieral, že preveruje osoby, ktoré už mohli byť z dôvodu ich vyššieho veku okradnutí.
 
Tvrdil, že potrebuje prístupové kódy k bankovému účtu pána, aby mohol overiť jeho finančné transakcie. Starší pán si neuvedomil riziko a sprístupnil mu svoje kódy k internetbankingu.
 
Neskôr, bez vedomia a súhlasu majiteľa, páchateľ previedol z účtu 2 400 eur, 1 000 eur a aj napokon 2 000 eur. Polícia sa prípadom intenzívne zaoberá. Neustále apelujeme zväčša na starších občanov, aby v prípade akéhokoľvek podozrenia najskôr kontaktovali buď svojich blízkych alebo políciu.
 
Denne sú zverejňované podobné prípady a napriek tomu sa páchateľom, zlodejom stále darí. Zvážme komu a či vôbec poskytneme tak citlivé údaje k svojim často aj celoživotným úsporám.
(13:19, KR PZ PO) 
Diskusia
Pridať komentár