Gymoš: Za hokej

16x
12. November 2015

Za hokej

GYMOŠ logo.jpg

Svoj názor vyjadrila šéfredaktorka Gymoša J. Bosáková 

 

Každý koniec je začiatkom niečoho nového. Tak to je aj v mojom prípade, keď som skončila futbalovú kariéru a vnikla som do sveta novín. Nikdy by mi nenapadlo, že práve na strednej škole budem v časopise. V prvom ročníku sa mi naskytla príležitosť vstúpiť do redakčného krúžku, tak som si povedala prečo nie, za skúšku nič nedám a teraz môžem s hrdosťou povedať, že sa to naozaj vyplatilo.

lintner.jpg Prešla som si asi všetkým- od reportérky cez grafičku a nakoniec som sa dostala na vrchol a teraz tu píšem ako šéfredaktorka. Mnohí si určite myslia, že vytvoriť časopis je jednoduché, ale v skutočnosti to zaberie veľa času- či už vytvoriť grafiku, napísať nejaký článok alebo rozhovor.

Keďže som fanúšikom športu, nedá mi nespomenúť voľby  prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), ktoré sa konali koncom júna. Podľa môjho názoru slovenský hokej potrebuje zmenu. Myslím si, že by sa  mládeži malo venovať viac, pretože mladí hráči častokrát po skončení v doraste nemajú kam ísť hrať, a tak zanikajú mladé talenty.  Veľkým problémom je  tiež naša slovenská extraliga. Hokejisti v nej často výplatu nevidia niekedy aj tri mesiace. Ak sa budeme uberať takýmto smerom aj naďalej, dospeje to k amaterizmu.

Richard Lintner ponúkal veľmi dobrý návrh- pritiahnuť kvalitných trénerov z vyspelých hokejových krajín. No aj napriek týmto ponukám, ktoré spolu so svojím tímom navrhol, sa nedostal na post prezidenta SZĽH. Ak pán Nemeček ostane v tejto funkcii a neporozmýšľa o tom, či nie je lepšie odstúpiť, ľudia sa z našich zimných štadiónov úplne vytratia. Týmto by som chcela podporiť celý tím Richarda Lintnera, aby ich to neodradilo a pokračovali ďalej vo svojej práci.

Na internete sa objavuje kritika a plánované štrajky nielen  od známych hokejistov, ktorí nechcú reprezentovať Slovensko na majstrovstvách sveta, ale aj od fanúšikov, ktorí odmietajú navštevovať extraligové, ale aj ligové zápasy, pokiaľ nenastane zmena vo  vedení. Dúfam, že nakoniec sa vyplní slogan Richarda  Lintera: „Hej! Spolu sme hokej.“

(18:45, Gymoš, J. Bosáková)

Diskusia
Pridať komentár