Najnavštevovanejšie podujatie severovýchodu Slovenska vás očakáva

1279x
23. August 2022
Príďte sa zabaviť na 49. Bardejovský jarmok
Jarmok sa uskutoční po trojročnej prestávke 
 
V Bardejove sa po trojročnej prestávke predstavia od štvrtka 25. do nedele 28. augusta 2022, na ploche 4 800 m2, na tradičnom Bardejovskom jarmoku trhovníci s rôznym spotrebným tovarom, pohostinské stánky s gurmánskymi špecialitami a nápojmi. Hlavným organizátorom tohto výnimočného obchodno-spoločenského a kultúrneho podujatia je mesto Bardejov.
 
V „Uličke remesiel“ sa predstavia so svojimi výrobkami remeselníci a nebudú chýbať ani zábavné atrakcie a lunaparky, ktoré zaplnia priľahlé ulice v centre mesta. Pre návštevníkov jarmoku je v príprave množstvo sprievodných podujatí. Neoddeliteľnou súčasťou výročného jarmoku bude aj tento rok kultúrny program rôznych hudobných žánrov - vystúpenia folklórnych súborov, hudobných kapiel a umeleckých telies.
 
Riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) „ŠARIŠ“ - Bardejov Ing. Radomír Jančošek k tomu hovorí: „V tomto roku sa koná už 669. historický ročník tohto podujatia, ktorý je zároveň 49. novodobým Bardejovským jarmokom. Ide o najvýznamnejšie podujatie v oblasti cestovného ruchu, zábavy, kultúry a komercie na severovýchodnom Slovensku. Tento rok je podujatie o to viac očakávané, že od posledného je už trojročný odstup vyvolaný protipandemickými opatreniami.
 
Fenomén, ktorý sa Slovensku nemá obdobu 
 
Bardejovský jarmok je fenomén, aký nemá na Slovensku obdobu. Uličky starobylého najkrajšieho historického mesta na Slovensku vtedy ožívajú netradičným ruchom obchodníkov, remeselníkov a návštevníkov. Počas rekordných podujatí ešte pred kovidom tu bývalo aj vyše 500 stánkov, z toho cez 80 s občerstvením. Tento rok majú podnikatelia menšie prísľuby. Dúfame, že vhodne zapadne do sľubne sa rozvíjajúceho reštartu cestovného ruchu po pandémii.“
 
Kľud, verejný poriadok a dopravnú disciplínu počas jarmoku zabezpečujú v úzkej súčinnosti príslušníci MsP Bardejov a Okresného riaditeľstva PZ Bardejov. V časoch najväčšej slávy bolo počas jarmoku nasadených 48 príslušníkov mestskej polície a 69 policajtov OR PZ Bardejov.
 
Bohatý kultúrny program
 
Neoddeliteľnou súčasťou výročného jarmoku bude aj tento rok kultúrny program rôznych hudobných žánrov – vystúpenia folklórnych súborov, hudobných kapiel a umeleckých telies. Okrem tradičných vystúpení súborov a speváckych hviezd na Radničnom námestí, nebude chýbať ani sprievodné podujatie - detský jarmok v nedeľu v Promenádnom parku. V piatok je súčasťou programu aj obľúbený tradičný rockový festival BARDROCK.
 
V deň otvorenia – vo štvrtok 25. augusta 2022 vystúpia okrem iných aj Kollárovci (16.45 hod), Peter Bič Project (20.00 hod.) a Majself (21.30 hod.). V sobotu sa budú všetci zabávať S hudbou vesmírnou (18.30 hod.), zahviezdi Richard Müller (20.00 hod), Michaela (21.30 hod.) a ďalší. Nedeľa bude patriť umeleckému súboru Puľs (16.00 hod) a večer ovládne Desmod (20.00 hod).
 
 
Mestá plné histórie a zábavy
 
Podujatia organizované Bardejovskými Kúpeľmi, a.s. a mestom Bardejov spolu so stálymi zariadeniami, robia severovýchod Slovenska veľmi atraktívnym pre jednodennú, víkendovú i pobytovú turistiku jednotlivcov, dvojíc a rodín s deťmi. Bardejov je mesto plné pamiatok UNESCO a spolu s jarmokom tvorí v čase vrcholiaceho leta mimoriadne atraktívnu kombináciu. V čase konania jarmoku sú ubytovacie zariadenia v okrese vypredané. Vítaní sú tu nielen ubytovaní, ale aj jednodňoví návštevníci. Z Prešova je to len 40 minút (cca 40 km), z Košíc 1 hodina (80 km), z Popradu 90 minút (100 km).
 
Návštevníkov bardejovského regiónu ešte poteší 26.8. Bardejovská heligónka , 4.9. Kúpeľná dychovka spojená s ochutnávkou pív a 1.10.2022 Hornošarišský vínny festival.
 
Podobne je to aj vo Svidníku. V septembri to bude jeden z najstarších behov na Slovensku 63. ročník Dukelského behu mieru 4. 9., Deň ľudových tradícií a Pirohy 11. 9.2022.
(17:11, red, foto: Mochnacký)
Diskusia
Pridať komentár