VIDEO | Most vo Veľkom Šariši už zaliali betónom

910x
23. August 2022
Výstavbu zaplatí mesto zo svojho rozpočtu
Pozrite si našu videoreportáž 
 
Výstavba mosta v časti Baratoky vo Veľkom Šariši má za sebou ďalší míľnik. V priebehu jedného dňa na most spoločnosť Váhostav, ako zhotoviteľ prác, vyliala celkovo viac ako 400 metrov kubických betónu a druhé mostné spojenie v meste tak dostalo jednoliaty betónový základ.
 
„Táto investičná aktivita je veľmi dôležitá z pohľadu mesta, aj preto, že cez naše mesto vedie len jeden cestný most, ktorý je v správe Správy a údržby ciest PSK, cez ktorý vedie cesta tretej triedy,“ uviedla Sylvia Hetmánková, prednostka Mestského úradu vo Veľkom Šariši.
 
Výstavba druhého mosta cez Torysu spolu s novou prístupovou komunikáciou má rozložiť súčasný nápor dopravy v meste. Zároveň sa sprístupní oblasť Baratoky, v ktorej je plánovaná výstavba nových rodinných domov. Pomôže sa aj neďalekej priemyselnej zóne.
 
„Tento cestný most bude slúžiť na prejazd len pre motorové vozidlá. Chodci a cyklisti budú využívať lávku, ktorá sa nachádza vedľa cestného mosta,“ doplnila Hetmáková.
 
Najväčšia investícia 
 
Nový most bude obojsmerný. Jeho nosná konštrukcia je dlhá 62 metrov a použili na ňu zhruba 70 ton výstuže. Výstavbu zaplatí mesto zo svojho rozpočtu, pričom ide o vôbec najväčšiu investíciu hradenú z vlastných zdrojov. Mesto si pritom pomôže úverom.
 
„Celkové náklady na realizáciu tohto cestného mosta sa pohybujú zhruba okolo 1,2 milióna eur,“ dodala prednostka.
 
Zmluvný termín dokončenia stavby je určený do konca februára 2023. Mesto ale verí, že sa most podarí dokončiť ešte v tomto roku.
(19:02, red)
Diskusia
Pridať komentár