V košickej univerzitnej nemocnici nová magnetická rezonancia

1038x
24. August 2022
Nová magnetická rezonancia už čoskoro
Magnetická rezonancia je znova funkčná 
 
Od utorka 23.8.2022 je opäť v prevádzke plne funkčná magnetická rezonancia v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura Košice na Tr. SNP. Pacientom, ktorým zariadenie muselo v uplynulých dňoch preložiť termín MR vyšetrenia, sa nemocnica ospravedlňuje.
 
Zdravotníci ich budú kontaktovať s novým, čo najkratším termínom na MR vyšetrenie. MR prístroj prešiel po odstavení kontrolou, zrealizovali sme skúšobnú prevádzku, ktorá nám potvrdila plnú funkčnosť MR prístroja.
 
To nemocnici umožnilo uviesť MRko v čo najkratšom čase znovu do prevádzky.
 
Nová MR na Rastislavovej pomôže zrýchliť poskytovanie vyšetrení
 
V týchto mesiacoch sa realizujú rekonštrukčné práce v areáli na Rastislavovej ulici, tzv. „Stará nemocnica“ v interiéri objektu, kde bude už čoskoro inštalovaná nová magnetická rezonancia.
 
Rekonštrukčné práce v areáli na Rastislavovej ulici 
 
Spustenie do prevádzky by sa malo testovať v septembri, prvých pacientov nemocnica očakáva už na jeseň.
 
„Nová, moderná magnetická rezonancia bude multifunkčná, bude slúžiť na vyšetrenie všetkých orgánov, jednoducho povedané od hlavy po päty,“ hovorí MUDr. Henrieta Blašková, primárka Oddelenia rádiodiagnostiky a zobrazovacích metód na Rastislavovej 43.
 
Moderné MRko bude slúžiť predovšetkým pre hospitalizovaných pacientov UNLP, ale aj pre širokú verejnosť, ktorá bude potrebovať tento typ zdravotného vyšetrenia.
 
„Zariadenie bude rýchlejšie. Počítame s tým, že v dennej prevádzke vyšetríme do 20 pacientov. Plánujeme však aj popoludňajšie a víkendové služby, aby sme vyšli v ústrety čo najširšiemu okruhu pacientov,“ uzatvára primárka.
(10:04, M. Krišková)
 
Diskusia
Pridať komentár