Do školy a do práce na bicykli v Prešovskom kraji

1349x
25. August 2022
Určená je pre všetkých cyklistov
 
Od septembra sa bude v Prešovskom kraji jazdiť viac na bicykli. Prešovská samospráva spúšťa cyklo kampaň Do školy a do práce na bicykli v Prešovskom kraji.
 
Podporiť rozvoj cyklodopravy v mestách a obciach – to je hlavným cieľom pilotnej kampane Do školy a do práce na bicykli v Prešovskom kraji, ktorú župa spúšťa už od septembra. Zapojiť sa do nej môžu všetci žiaci, študenti, aj pracujúci s trvalým bydliskom v Prešovskom samosprávnom kraji (PSK). Najlepší cyklisti získajú zaujímavé ceny.
 
„Cieľom tejto cyklo kampane je povzbudiť ľudí, aby presadli z áut na bicykel a urobili niečo pre svoje zdravie i životné prostredie. Ide už o druhú cykloaktivitu, ktorú v tomto roku spúšťame a ja pevne verím, že sa do nej zapojí čo najviac cyklo nadšencov,“ uviedol predseda PSK Milan Majerský.
 
Podmienkou súťaže je počas celého septembra jazdiť do školy/práce a zo školy/práce na bicykli a každú jazdu si zaznamenať do svojho konta. To si účastník súťaže vytvorí na www.cyklo.psk.sk. Ak počas septembra najazdí aspoň 12 z 22 pracovných dní, teda 24 jázd (do školy/práce a zo školy/práce), automaticky získa tričko.
 
 
Súťažiaci s najviac najazdenými kilometrami získajú vecné ceny, ako napr. horský a mestský bicykel, elektrokolobežku, športové hodinky, cyklocomputer či cyklobatoh. Odmenených bude sedem najlepších cyklistov v mužskej a ženskej kategórii a desať cyklistov v kategórii študenti a žiaci.
 
Kampaň Do školy a do práce na bicykli v Prešovskom kraji je jednou z aktív samosprávy v rámci Európskeho týždňa mobility, ktorý sa uskutoční od 16. do 22. septembra.
 
Ide už o druhú cykloaktivitu PSK v tomto roku. Do 15. septembra sa môžu cyklisti zapojiť aj do letnej aktivity Dovolenka na bajku po Prešovskom kraji, ktorú kraj spustil ešte v júni spolu s Krajskou organizáciou cestovného ruchu
(10:55, psk)
Diskusia
Pridať komentár