Vodiči na východe sa cez víkend držali dvoch promile

957x
30. August 2022
Na východe sa jazdilo pod vplyvom alkoholu
a bez vodičáku
 
Hladina alkoholu u zadržaných vodičov sa cez víkend točila okolo dvoch promile
 
Polícia v prešovskom okrese len počas posledných dvoch dní zaznamenala niekoľko prípadov vodičov, ktorí sa pred jazdou poriadne posmelili alkoholom. Viacerí z nich zároveň ani nemali vodičský preukaz.
 
V nedeľu 28. augusta o tretej ráno 30-ročný Prešovčan viedol osobné vozidlo medzi obcami Šarišské Michaľany a Veľký Šariš. Dostatočne sa nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke, a tak s autom prešiel do protismeru, kde sa čelne zrazil s oproti idúcim vozidlom.
 
Za jeho volantom sedel 21-ročný mladík z obce Snakov. Prešovčan mal dychovú skúšku pozitívnu, s hodnotou viac ako 2 promile. Celková škoda na vozidlách bola vyčíslená na 20 000 eur. Pri nehode štyri osoby utrpeli ľahké zranenia. Vinníkovi bol na mieste zadržaný vodičský preukaz a skončil v cele policajného zaistenia.
 
Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Prešove ho obvinil z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.
 
Kamikadze jazdcov majú aj v Sedliciach a Jarovniciach
 
V rovnaký deň popoludní bol z rovnakého trestného činu obvinený 31-ročný muž z obce Sedlice. Dychová skúška uňho preukázala viac ako 2,7 promile alkoholu, chýbal mu však takisto vodičský preukaz. Jazdil po obci Župčany, pričom dostal šmyk, zišiel mimo vozovku a narazil do svahu odvodňovacieho kanála. Muž takisto končil v cele policajného zaistenia.
 
Cez víkend sa na východe jazdilo s alkoholom v krvi a bez vodičáku
 
O deň neskôr, v nedeľu 29. augusta, 33-ročný vodič z obce Jarovnice sa hodinu a pol po polnoci premával po rodnej obci. Neprekážalo mu ani to, že nie je držiteľom vodičského oprávnenia, ako ani to, že je pod vplyvom alkoholu. Nakoľko nemal v poriadku technický stav vozidla, bol policajnou hliadkou zastavený a podrobený kontrole.
 
Tá preukázala, že hladina alkoholu u neho dosiahla viac ako 2,3 promile. Aj tento odvážlivec skončil v cele policajného zaistenia s  obvinením z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.
 
Nabúral sa a ušiel, no márne
 
K skupinke hriešnikov sa pridal 19-ročný Jarovničan. V nedeľu zrána viedol osobné vozidlo po Ul. Hollého v Sabinove. Výsledok dychovej skúšky bol v prepočte takmer 1,5 promile. Ani tento mladík nemal vodičské oprávnenie a putoval do cely.
 
Posledným odvážnym, no nezodpovedným nedeľným vodičom bol 64 ročný muž z Veľkého Šariša. Krátko po obede viedol osobné vozidlo po Ul. Sabinovskej v Prešove, pričom zišiel z cesty a narazil do kamenného múru. Vodič z miesta udalosti odišiel, no bol vypátraný policajnou hliadkou. Výsledok dychovej skúšky uňho dosiahol takmer 1,8 promile, čo mu vynieslo pobyt v cele.
(12:55, J. Ligdayová)
 
Diskusia
Pridať komentár