Primátorom mesta Bardejov chcú byť piati kandidáti

11777x
02. September 2022
O post primátora mesta Bardejov zabojuje päť kandidátov
Od štvrtka 1. septembra sa v meste objavili prvé predvolebné bilboardy 
 
Už o necelé dva mesiace (v sobotu 29. októbra) sa v komunálnych voľbách rozhodne o tom, kto povedie Bardejov počas nasledujúcich štyroch rokoch z pozície primátora alebo primátorky mesta.
 
Všetci, ktorí sa rozhodli získať vo voľbách podporu občanov, museli do 30. augusta podať kandidatúru. Ten, kto chcel kandidovať ako nezávislý, potreboval získať tzv. podpisy od občanov (minimálne 500 platných podpisov), kto chcel ísť s podporou politickej strany (alebo s podporou viacerých strán), podpisy zháňať nemusel.
 
Už dlhšie obdobie sa v širokej verejnosti hovorilo o viacerých menách, ktoré boli s kandidatúrou na primátora spájané. Zatiaľ stále nie sú oficiálne známe mená, no isté je to, že kandidatúru podalo päť kandidátov.
 
Ako pre portál a televíziu ahoj.tv uviedol Ľuboš Antony, zapisovateľ miestnej volebnej komisie, žiaden z kandidátov neudelil písomný súhlas so zverejnením podania kandidatúry.
 
 
Oficiálne doposiaľ svoju kandidatúru oznámili dvaja – Miloslav Olejár a Stanislav Jurčišin. Aj v kuloároch sa už dlhšie hovorilo o piatich menách, pozrime sa teda na to, kto okrem dvoch spomínaných kandidátov s najväčšou pravdepodobnosťou bude kandidovať a uchádzať sa o potrebné hlasy.
 
Boris Hanuščak, terajší primátor Bardejova, Stanislav Soroka, mestský poslanec, Mária Ferková, mestská poslankyňa. Olejár, Jurčišin a Ferková pôjdu ako nezávislí, Hanuščak a Soroka za politické strany.
 
Pre voľby do mestského zastupiteľstva v Bardejove podalo kandidatúru 81 kandidátov. Poslancami sa stane dvadsaťpäť z nich. Prvé zasadnutie miestnej / mestskej volebnej komisie je naplánované na pondelok, 5. septembra.
(14:03, r)
Andrea
24.10.2022 08:42
Kandidát
Súhlasím, jedine neockovany a najlepšie aj netestovany kandidát, lebo pochopil na čo je covid plandémia... Jedine taký môže zabrániť genocíde občanov..
ivka
01.10.2022 11:50
zaujimalo by ma, ktory kandidat je neckovany, kedze uz dva a pol roka neplati lekarske tajomstvo dakujem za odpoved
Jozef
25.09.2022 16:43
Voľby
Ja dám hlas kandidátovi, ktorý je neočkovaný, pretože sa nedal vydierať, ani uplatiť "výhodami",nedal sa zblbnúť propagandou,dbá o svoje zdravie a nesegreguje ľudí, je odolný voči tlaku, nemá strach, atď. ;-)
Marek
15.09.2022 23:13
Anketa
Nebudem voliť Olejára neznámeho človeka pre mňa a ak niekto vraví že bude dobrý neznamená to že bude dobrý aj pre mňa myslím si že najprv by sa mal stať pán Olejár poslancom aby ukázal ľudom v meste ako mu to ide a čo hodlá s mesto urobiť a až tak by mal ísť kandidovať na primátora.
Peter Rusnák
04.09.2022 21:59
voľby
Sorry chlapci....všetci kandidáti sú naprd.....
Peter Rusnák
04.09.2022 21:57
voľby
Ako vieš, že má prehľad a kde zamestná ľudí v meste...?
Pavol Holtman
03.09.2022 09:14
Volby
Ja volím pána Olejára, ma prehľad, no a hlavne chce zamestnať ľudí v meste.
Pavol Holtmam
03.09.2022 09:10
Volbyh
Zásadné volím pána Olejára, ma prehľad, bol aj v zahraničí, chce aby ľudia mali prácu v meste, tu žili, aby nemuseli chodiť za prácou do zahraničia.
Peťo
02.09.2022 15:16
Anketa
Primátorom sa stane kandidát s najväčšou podporou voličov - Ing.arch. Miloslav OLEJÁR. Verím, že sa začne lepšia budúcnosť pre Bardejov a jeho občanov.
Pridať komentár