VIDEO | SOŠ Jána Andraščíka otvorila školský rok spevom

2140x
05. September 2022
V SOŠ J. Andraščíka obnovia
certifikované kurzy
Pozrite si našu videoreportáž 
 
Príhovor riaditeľky previedol študentov ponukou školy, video prezentácia zas jej významnými míľnikmi. Nechýbal umelecký zážitok v podaní pôvabného dievčenského speváckeho zboru školy Melody.
 
Návrat k aktivitám spred korony
 
Slávnostným programom otvorili nový školský rok 2022/2023 v Strednej odbornej škole ekonomiky, hotelierstva a služieb Jána Andraščíka v Bardejove. Riaditeľka Helena Ferková v príhovore priblížila zameranie školy a povzbudzujúcimi slovami sa obrátila na nových žiakov.
 
S čím škola vstupuje do nového školského roku? „S nádejou, že bude pokojný, nebudeme musieť riešiť covid a plynovú krízu a že sa budeme môcť venovať aktivitám, ktoré máme naplánované,“ dúfa Helena Ferková.
 
Slávnostné otvorenie školského roka spríjemnil dievčenský spevácky zbor školy Melody
 
Obnovujú certifikované kurzy
 
„Opäť sa púšťame do kurzov, ktoré boli minulého a predminulého roku utlmené kvôli dištančnému vzdelávaniu. Predovšetkým ide o barmanský a baristický kurz, ktorý plánujeme rozbehnúť už v októbri. Ďalej sú to animačný kurz a kurz sprievodcu cestovného ruchu. Takisto všetky aktivity, ktoré sme minulého roku robili online, chceme tohto roku robiť prezenčne,“ informovala riaditeľka.
 
Nový školský rok začína škola s vyše tristovkou žiakov, z ktorých 270 študuje v rámci denného štúdia.
 
Prihovoril sa minister
 
Po príhovore riaditeľky stredoškolákov oslovil aj minister školstva Branislav Gröhling. Video reportáže priblížili študijné odbory, aktivity a úspechy školy. Záver slávnostného otvorenia patril ľubozvučným hlasom dievčenského speváckeho súboru Melody. V podaní študentiek odznela hymnická a pre žiakov školy zároveň motivačná skladba Kým vieš snívať, či ukážky ľudovej tvorby.
(14:00, red, foto: FB školy)
Diskusia
Pridať komentár