Prešovské Poklady regiónu chcú oživiť výstavné trhy

926x
07. September 2022
V Prešove prvýkrát predstavia
Poklady regiónu
 
Premiérový ročník podujatia pod hlavičkou PKO má názov Poklady regiónu
 
Prešovský Park kultúry a oddychu prichádza s premiérovým ročníkom podujatia, ktoré má za cieľ predstaviť regionálne firmy, výrobcov a umelcov.
 
Oživia myšlienku populárnych výstavných trhov
 
Celkom nové podujatie z dielne prešovského PKO Poklady regiónu bude prebiehať od 23. do 25. septembra na Hlavnej ulici. Myšlienkou je zviditeľniť regionálne firmy, výrobcov, či umelcov a šíriť tak povedomie o pokladoch nášho regiónu aj ďaleko za jeho hranicami.
 
Park kultúry a oddychu v Prešove a Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Šariš chcú týmto spôsobom oživiť myšlienku v minulosti veľmi populárnych prešovských výstavných trhov. Podujatie ponúkne priestor pre originálnu prezentáciu výnimočnej tvorby, príbehu značky a výrobkov významných prešovských a regionálnych firiem, organizácií a jednotlivcov.
 
Firmy dostanú šancu na prezentáciu
 
Je to príležitosť zvýšiť povedomie o lokálnom výrobnom bohatstve, ľudskom potenciáli, technologických inováciách a pre firmy tiež príležitosť osloviť nových zákazníkov a predstaviť sa ako atraktívny zamestnávateľ.
 
Súčasťou Pokladov regiónu bude aj veľký gurmánsky festival
 
Návštevníci sa môžu tešiť na produkty regionálnych výrobcov a príbehy úspešných firiem z oblasti technológií, remeselnej výroby, odevníctva, dizajnu, ekológie a potravinárstva priamo na Hlavnej ulici.
 
Súčasťou akcie bude veľký gastro zážitok
 
Predstavia sa tiež výnimoční prešovskí hand-made tvorcovia a chýbať nebude ani kultúrny program, v rámci ktorého vystúpia lokálne kapely a miestni umelci. Okrem toho sú pripravené divadlo a film.
 
Počas podujatia Poklady regiónu bude prebiehať aj obľúbený Street Food festival. Jeho organizátor avizuje výnimočný gastronomický zážitok s výberom miestnej aj exotickej kuchyne.
(13:45, Prešov)
Diskusia
Pridať komentár