BFC 2018 Bardejov porazil Smilno, na zápase aj reprezentanti Slovenska

4027x
08. September 2022
Aj siedma futbalová liga púta pozornosť
Mužstvo BFC, vpravo tréner Jozef Žofaj 
 
Na území Bardejova evidujeme momentálne štyri futbalové kluby. ŠK Milénium 2000 Bardejovská Nová Ves sa po odhlásení družstva mužov zo súťaže venuje len mládežníckemu futbalu a tak A-mužstvá dospelých majú len tri kluby.
 
Vlajkovou loďou je samozrejme treťoligový Partizán Bardejov BŠK. TJ Slovan Dlhá Lúka – Bardejov a BFC 2018 Bardejov kopú ligu siedmu.
 
BFC je v siedmej lige, ale aj v Slovenskom futbale pozoruhodným úkazom. Mužstvo zložené zo „slávnych“ mien bardejovského futbalu predvádza atraktívny futbal a o jeho zápasy je aj pozoruhodný divácky záujem.
 
Máloktorí kolektív okresnej súťaže sa môže pochváliť tým, že na lavičke sedí tréner so skúsenosťami z najvyššej súťaže. Ináč tomu nie je ani na ihrisku. Nechýbajú hráči, ktorí hrávali prvú či druhú ligu doma i v zahraničí.
 
Jurko (č. 10, v bielom), strelec prvého gólu 
 
V kádri je aj súčasný reprezentant v malom futbale. Vekový priemer Bardejovčanov je zvyčajne oveľa vyšší ako u ich súperov (v aktuálnom zápase však aj OŠK malo v základnej zostave rad starších, skúsených hráčov).
 
Súpiska BFC je široká a priemerný vek pozoruhodný. Bardejovčania však nehrajú pre výsledky či postavenie v tabuľke. Majú futbal radi a tak ich určite ešte pár rôčkov na ihrisku uvidíme. Tréner BFC Žofaj sa tentoraz musel zaobísť bez tvorcov hry Jána Zápotoku, Juraja Kuhajdíka a Františka Kundru.
 
V bráne sa prvýkrát v tomto ligovom ročníku predstavil Salamon (29) a v poli Sosňák (24).
 
O tom, že sa stretli dve skúsené mužstvá, svedčí vekový priemer základných zostáv (domáci 34.27, hostia 30.81) a tak sa na ihrisku behalo menej. Skúsenosť však bolo vidieť a tak úvod prebehol medzi šestnástkami so snahou oboch neurobiť chybu vzadu a využiť chybičku v súperovej obrane.
 
Zápasy pútajú pozornosť. Prišiel aj hádzanár Dominik Krok, bývalý hráč Prešova i bývalý reprezentant Slovenska
 
Prvú veľkú šancu mali hostia. J. Feciľák sa rútil sám na bránu. Salamon jeho strelu výborným zákrokom zlikvidoval. Domáci o chvíľu kontrovali. Aj teraz bol hrdinom brankár. V 24. minúte kopali Bardejovčania pokutový kop. Gólman OŠK Baran strelu Jurka zlikvidoval.
 
Jurko napravil svoju chybu o niekoľko minút neskôr a poslal domácich do vedenia. Obaja súperi sa snažili so skóre niečo urobiť. Úspešnejší však boli domáci. Valkučák pre nich v závere polčasu zabezpečil dvojgólové vedenie.
 
Ani druhej časti hry nechýbali zaujímavé momenty. Úspešnejší boli spočiatku hráči Smilna a Jurčišin strelil v 70. minúte kontaktný gól. Obaja súperi chceli vyhrať a tak sa v dovtedy pokojnom a férovom zápase začalo iskriť.
 
Situácii upokojil až v úplnom závere najstarší hráč na ihrisku Šott (46). Jeho nechytateľná delovka z vnútra pokutového územia poistila víťazstvo domáceho družstva.
 
BFC 2018 Bardejov – OŠK Smilno 3:1 (2:0)
Góly: 27. Jurko, 44. Valkučák, 90. Šott – 70. Jurčišin
Rozhodovali: Marko, Pecha, Židišin. ŽK: Barna (OŠK). 150 divákov
Zostava Bardejova: Salamon – Krok (80. Niščák), Škvarla, Gerčák, Valkučák, Pillár (77. Mauer), Kaščák, Hopko (53. Didik), Šott, Sosňak, Jurko (77. Pacosa)
Zostava Smilna: Baran – Barna, Michalčin, Hrozek, Kravec, Jurčišin, J. Feciľák, Kožarik (69. Lacek), Paľa, Česla, R. Feciľák (60. Tribula)
(8:22, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár